• Nădăşenii, la Tribunalul Braşov

La termenul din data de 11 iunie 2021 de la Tribunalul Braşov, judecătorii au dat un alt termen, 24 septembrie 2021, în dosarul ,,Nadăş” pentru a analiza solicitările depuse de avocatul nădăşenilor, Coroiu Vasilica de la Baroul Bucureşti. Au venit la Tribunalul Braşov câţiva săteni din Nadăş, care credeau că va fi ultima deplasare la vreo instanţă. Nădăşenii bat ţara în lung şi-n lat din 2006  şi aşteaptă la uşile instanţelor judecătoreşti cu speranţa ca magistraţii să  aleagă dreptatea şi să pună obstacol în calea  retrocedării ilegale a satului lor pentru o familie străină locului. Au fost 15 ani de procese cu 400 de termene în dosarul ,,Nadăş”.

  • ,,Am avut termen pentru contestaţia în anulare, dar s-a amânat pentru 24 septembrie 2021 datorită faptului că avocata noastră a invocat faptul că judecătorii desemnaţi au mai judecat alte dosare  legate de cazul Nadăş.  Procesul acesta care durează din 2007 înseamnă pentru noi pierdere de timp, bani, stres, tracasare, oboseală, nopţi nedormite să căutăm acte care să demonstreze că familia Colţeu nu are dreptate. Dacă s-ar judeca totul pe căile cele drepte, s-ar încheia totul cu bine. Este suficient de 15 ani. Prcurorii DNA au stabilit că actele care au stat la baza acestor probleme sunt false, dar văd că se continuă” a spus Nicolae Rad, nădăşean, prezent la termenul din 11 iunie de la Tribunalul Braşov.
  • ,,Am avut de 2 ori executare silită, nu m-au anunţat. Mama şi-a pus ştreangul când au venit să ne scoată din gospodărie, noroc că au salvat-o oamenii. Dreptate se va face când se va anula sentinţa din 2006. Am pierdut tot hotarul, 8700 ha, care au fos intabulate de soţii Colţeu,  sat, cimitir, terenuri, mai puţin un drum judeţean. Am bătut la toate uşile instanţelor din ţară, 400 termene am avut, deplasări. Suntem oameni simpli, nu avem bani, dar nu vrem să fim alungaţi din satul nostru” a spus  Iovu Biriş, nădăşean, prezent la termenul din 11 iunie de la Tribunalul Braşov.

Cazul ,,Nadăş” continuă

Nădăşenii au crezut că după 15 ani de umilinţă, de drumuri, la instanţele din Ineu, Arad, Bucureşti, Olt, Făgăraş, Braşov, Balş  îşi regăsesc dreptatea şi libertatea la Braşov. Dar s-au înşelat din nou.  Soţii Colţeu au formualt Contestaţie în anulare  împotriva deciziei civile  113/12. 11. 2020, Dosar nr. 3675/62/2020. Contestaţia a fost proousă spre soluţionare în şedinţa care a avut loc la 11 iunie 2021 de  magistraţii  Bogdana Maria Maruşca, Laura Simona Popescu şi Nicoleta Minodora Faghi,  magistraţi care în anul 2014, în recurs, au respins o altă cerere de revizuire, formulată de Comisia Judeţeană Arad, Comisia Locală Tauţ şi de nădăşeni, prin decizia civilă nr. 146/31.05. 2017, pronunţată în Dosarul nr. 63/226/2014. Menţionăm că  magistratul Nicoleta Minodora Faghi, în anul  2007, a fost la instanţa din Arad. (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here