CSM București-Ferencvaros 36-31

Echipa feminină de handbal și-a început drumul spre trofeul Ligii Campionilor cu un success,  scor 36-31 (18-13), în fața vicecampioanei Ungariei, FTC Rail Cargo, la capătul unui meci controlat în totalitate.

Debutul în noul sezon european se anunța unul destul de dificil, în condițiile în care „tigroaicele” au întâlnit cel mai puternic adversar din grupă. Fetele antrenate de Magnus Johansson și-au făcut însă meciul ușor, judecând după faptul că au avut un procentaj ridicat al aruncărilor transformate în gol, 73%.

CSM București s-a desprins confortabil încă din prima repriză. S-a făcut rapid 7-3, după un debut bun de meci, în care Jelena Grubisic și-a trecut în cont trei intervenții, iar șapte din primele opt situații de gol ivite au fost fructificate. Misiunea a devenit apoi tot mai ușoară, CSM București reușind să mențină ritmul bun din ofensivă pe întreaga durată a primei părți, astfel că la cabine s-a intrat cu un avantaj de cinci lungimi, 18-13.

Repriza a doua s-a jucat cu garda jos, având în vedere că ambele formații au marcat de câte 18 ori! S-a ajuns la un maxim de +7 la jumătatea actului secund, stabilit de către Elizabeth Omoregie și Cristina Neagu, scor 27-20, 28-21 și 29-22. Au urmat apoi și primele momente de slăbiciune în plan ofensiv, iar Ferencvaros s-a putut apropia pe tabelă la patru goluri, 29-25, un capitol pe care „tigroaicele” au reușit să-l treacă cu bine. Magnus Johansson a solicitat timp de odihnă, iar reușitele semnate de Amanda Kurtovic și Andrea Lekic au dus scorul la un liniștitor, 33-26, cu doar șapte minute rămase departide. S-a terminat 36-31, la capătul unei dispute în care s-au remarcat Cristina Neagu, Amanda Kurtovic și Majda Mehmedovic.

Magnus Johansson a avut la dispoziție următorul lot: Paula Ungureanu (1/12), Jelena Grubisic (5/25) (portari), Cristina Neagu (9/15, 2/2 la 7m), Majda Mehmedovic (8/9), Amanda Kurtovic (6/6), Andrea Lekic (5/7), Jovanka Radicevic (3/5), Dragana Cvijic (3/5), Elizabeth Omoregie (2/2), Aneta Udriștioiu, Iulia Curea, Sabina Jacobsen, Bianca Bazaliu, Barbara Lazovic, Oana Manea și Nathalie Hagman.

Aurelia Brădeanu și Alina Iordache, premiate la pauza partidei

La pauza partidei de vineri seară, Aurelia Brădeanu și Alina Iordache au fost premiate de către conducerea clubului, în semn de mulțumire pentru contribuția lor adusă clubului. Aclamate la scenă deschisă, cele două foste jucătoare ale CSM București au primit plachete personalizate din partea directorului general al clubului, Gabriela Szabo. Aurelia Brădeanu a evoluat pentru CSM București două sezoane, în timp ce Alina Iordache a apărat poarta echipei timp de opt ani. Ambele au făcut parte în 2016 din echipa care cucerea Liga Campionilor, la Budapesta.

Pentru CSM București urmează revanșa cu SCM Râmnicu Vâlcea, programată marți, 9 octombrie, de la ora 17:30 în Sala „Polivalentă” din capitală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here