Adrian Petrea şi-a început activitatea de antrenorat la echipa de handbal masculin a CSM Făgăraş cu două antrenamente premergătoare meciului cu Steaua. Petrea  a semnat un contract cu CSM Făgăraş pentru postul de antrenor principal în această săptămînă, înlocuindu-l astfel pe Andrieş care a fost demis în cursul lunii trecute. ,,Nu vă pot spune pe ce perioadă am semnat pentru că este confidenţial” a spus Adrian Petrea. De altfel nici valoarea contractului nu a fost făcută publică, dar cu siguranţă oferta CSM a fost una ademenitoare pentru noul antrenor. Miercuri, 21 noiembrie a.c. de la ora 18.00 s-a derulat  meciul CSM Făgăraş- Steaua, în sala de sport de la CN ,,Radu Negru”.

 

Obiectiv: în primele 10 echipe

Noul antrenor spune că şi-a însuşit obiectivul stabilit de preşedintele CSM Făgăraş, Marius  Gruia, în luna august 2018, cînd a fost prelungit şi contractul acestuia cu clubul făgărăşean, aprobat de CL Făgăraş. ,,Obiectivul nostru este locul 10 în Liga Zimbrilor, mai précis între primele 10 echipe, aşa cu a fost stabilit de club. Pot să spun că nu vin pe teren necunoscut la CSM Făgăraş. Cu seriozitate şi disciplină vom reuşi să ne atingem obiectivul. Am reuşit la echipele la care am fost antrenor şi voi reuşi şi la Făgăraş. La Călăraşi am preluat echipa de pe locul 10 şi am  adus-o pe locul 6. Plecarea mea de la Călăraşi am explicat-o déjà. Cu echipa de la Reşiţa am promovat” a spus Adrian Petrea.

Divorţ de echipa de la Călăraşi  

Vreau să adresez mulțumiri celor care au crezut și cred în continuare în mine. Ca jucător m-a definit performanța, lucru pe care-l doresc ca și antrenor. Îmi închei activitatea la Călărași fiind silit să renunț la postul de antrenor al echipei, fără a-mi aduce nici pînă în ziua de astăzi motive concrete, cu satisfacția îndeplinirii obiectivelor propuse de club, lăsînd echipa pe un loc 6  în clasament după 7 etape, înregistrînd o singură înfrîngere. Mulțumesc publicului, clubului, finanțatorilor pentru încrederea și susținerea acordată. Am acceptat provocarea propusă de președintele clubului CSM Făgăraș cu încrederea că vom reuși să îndeplinim obiectivele propuse. Sînt foarte convins că și la Făgăraș, cum și la Călărași cînd am preluat echipa de pe locul 10, cu multă muncă, disciplină și seriozitate din partea tuturor, rezultatele nu vor întârzia să apară” a spus Andrian Petrea.

,,Jucătorii să fie încrezători în valoarea pe care o au”

Fostul internaţional a preluat echipa de la CSM Făgăraş cînd aceasta avea o singură victorie şi două remize în cele 10 etape din acest sezon. CSM Făgăraş se află, în acest moment, pe ultimul loc în Liga Zimbrilor.  În faţa meciului cu Steaua, Petrea a susţinut că echipa este determinată, dar conştientă de valoarea adversarului. ,,Există o diferenţă de valoare între echipe, sîntem conştienţi de asta, dar băieţii sînt determinaţi şi au dorinţa de a domina adversarul. Cu seriozitate şi disciplină vom avea şi rezultate” a explicat Petrea pentru Monitorul de Făgăraş.  Profesorul Petrea a avut déjà două antrenamente la Făgăraş cînd i-a întîlnit pe sportivii făgărăşeni. ,,Nu pot să spun că un jucător este mai bun decît altul. Nu un jucător ţine echipa, toţi trebuie să fie motivaţi. În acest prim meci cu mine pe banca tehnică este normal că îmi doresc să cîştig, dar diferenţa de valoare se vede. Voi urmări în primul rind determinarea sportivilor, disciplina şi seriozitatea. urmăresc să dezvolt încrederea jucătorilor, relaţiile dintre ei, ajungînd la conceptul de echipă. E foarte important ca jucătorii să fie încrezători în valoarea pe care o au şi hotărîţi să domine orice adversar, aceasta fiind fundaţia necesară pentru o construcţie stabilă în spor” a mai spus Adrian Petrea.  (Lucia BAKI)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here