dav

 

A doua zi a proiectului ,,#GătescdinPiaţă” a avut loc joi, 25 aprilie 2019 în Piaţa Agroalimentară din Făgăraş. Bucătarii au gătit din nou pentru făgărăşenii care s-au aflat în piaţă în prima parte a zilei. Carmen Popa (Coni), George Grancea, Bucelea Nicolae Gabriel,   Miruna Popa, Rareş Simtion, Miclea Ana Maria au gătit preparatele,  folosind numai  produse din piaţă oferite de producători şi comercianţi.  Legume, verdeţuri, peşte au fost ingredientele folosite de bucătarii iscusiţi atraşi în proiectul ,,#GătescdinPiaţă” iniţiat de Tiberiu Drăgoi, directorul SC Pieţe Târguri şi Oboare SRL Făgăraş. ,,Astăzi am gătit un ghiveci de legume de post, saramură de crap şi păstrăv la grătar. Materia primă este  din piaţă oferită de comercianţi: legume şi peşte. Am avut o comunicare bună atât cu organizatorii, dar şi cu negustorii din piaţă. Publicul a primit cu multă plăcere campania #GătescdinPiaţă. Mulţumim directorului Tiberiu Drăgoi pentru că  ne-a invitat şi îl felicităm pentru iniţiativă. La următoarea ediţie îi vom aştepta pe făgărăşeni cu preparate de dulce” a spus George Grancea, şeful echipei de bucătari de la #GătescdinPiaţă.  ,,Făgărăşenii au apreciat proiectul nostru şi, deopotrivă, munca echipei de bucătari şi preparatele lor. #GătescdinPiaţă este proiectul de promovare a produselor autohtone pe care îl vom continua. Etapa următoare va aduce în faţa făgărăşenilor alte produse de sezon, dar şi carne, brânzeturi. Mulţumim făgărăşenilor, dar şi bucătarilor care s-au implicat benevol în acest proiect” a spus Tiberiu Drăgoi, directorul Pieţei Agroalimentare.

Joia Mare, zi de gătit

Pentru aceşti bucătari   n-a fost o problemă ca la ora 7.00,  în Joia Mare,  să-şi instaleze aparatele de gătit în cortul pus la dispoziţie de organizatori. Ca mai apoi, însoţiţi de directorul Tiberiu Drăgoi, să viziteze standurile din piaţă pentru a aduna materia primă necesară preparării mâncărurilor. La ora 11.00 mirosul felurilor de mâncare se răspândea în piaţă, acesta atrăgând  localnicii la standul de gătit.  5 lei/porţia de cartofi cu legume şi 10 lei/porţia de saramură de crap sau de păstrăv la grătar a fost oferta  bucătarilor. Făgărăşenii au format coadă la  stand pentru a gusta bunătăţurile oferite de iscusiţii bucătari. Nici nu aveai cum să nu te opreşti în faţa farfuriilor frumos ornate. Mulţi dintre făgărăşeni au vrut să imortalizeze  preparatele şi pe bucătari, dar şi să obţină de la ei  reţete pentru unele  preparate. ,,Saramura este foarte bună, peştele este proaspăt şi chiar voi mânca o porţie. Nu ştiam că avem în zonă bucătari profesionişti. Îi voi ruga să-mi dea reţeta de saramură, dar şi un preparat pe care l-am gustat în prima zi” a spus o făgărăşeancă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here