Un bărbat în vârstă de 74 ani din municipiul Făgăraș a sesizat polițiștii cu privire la faptul că, în timp ce se afla în zona unei piețe agroalimentare din municipiul Făgăraș, ar fi fost îmbrățișat, în semn de salut, de către o persoană necunoscută, care i-ar fi sustras portofelul pe care-l avea asupra sa.  S-a întâmplat în data de 9 ianuarie, bărbatul acuzat având 41 de ani. Polițiștii au identificat autorul faptei, iar în baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Penumele autorului s-a  întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”furt”, dosar instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Pentru a evita să deveniți victime ale unor astfel de infracțiuni, poliţiştii recomandă:

u Dacă aveți bani asupra dumneavoastră, tineți-i într-un loc greu accesibil.

u Evitați să ţineţi portofelul/ telefonul mobil/ banii în buzunarul de la spate al pantalonilor şi nu vă etalaţi în mod ostentativ banii.

u Evitaţi pe cât posibil zonele aglomerate. Atunci când staţi la rând, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit.

u Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, căutaţi să vă schimbaţi locul.

u Fiți circumspecți atunci când o persoană necunoscută se apropie prea mult de dvs, pretinzând că este o veche cunoștință și insistă să vă îmbrățișeze!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here