•   Contractul lunar cu CAS Braşov este de 160.000 de lei

Clinica Paltinul din Victoria nu va mai face investiţii în acest an. Este declaraţia administratorului clinicii, dr. Ioan Rotaru,  care spune că materialele de protecţie  au consumat bugetul de investiţii.   ,,În această perioadă am cheltuit foarte mulţi bani pentru a asigura măsuri de protecţie împotriva pandemiei.  Din acest motiv toate  investiţiile propuse pentru 2020 au fost amânate. Una dintre cele mai importante investiţii din acest an era  amenajarea unui spaţiu pentru servicii de  radiologie. Deşi avem aparatul de radiologie la clinică nu îl putem folosi pentru că spaţiul în care va funcţiona nu este  amenajat, iar costurile sunt enorme.    În perioada martie – mai 2020 am cheltuit mii de euro doar pentru achiziţionarea echipamentelor speciale de protecţie. În  luna mai 2020, înainte să deschidem clinica,  am cheltuit peste 4 mii de euro pentru aceste echipamente. Am achiziţionat dezinfectanţi, mănuşi, măşti, viziere, botoşei şi  termometre care măsoară temperatura la distanţă.  În această perioadă preţurile acestor produse au crescut enorm, iar noi am fost nevoiţi să le cumpărăm pentru a ne desfăşura activitatea în condiţii de siguranţă’’ a spus administratorul clinicii Paltinul, doctor Ioan Rotaru.

Toate  paturile ocupate

Clinica Paltinul din Victoria are 90 de paturi pentru secţiile de recuperare, interne, neurologie şi psihiatrie. Însă unitatea medicală a semnat un contract cu  Casa de Asigurări de Sănătate Braşov  în valoare de 160.000 de lei lunar care acoperă cheltuielile doar pentru 30 de paturi din totalul de 90.  ,,La ora actuală toate cele 30 de paturi  din spital sunt ocupate.  Cei mai mulţi pacienţi au fost internaţi la secţia de recuperare medicală unde beneficiază de hidroterapie, electroterapie, masaj terapeutic şi kinetoterapie. În fiecare lună  putem interna în spital cel mult  60 de   pacienţi  fără să achite serviciile  medicale’’ a mai spus medicul Ioan Rotaru.   Contractul cu CAS acoperă  spitalizarea continuă  şi spitalizarea de zi,  însemnând   150.000 lei lunar, iar pentru consultaţii pe ambulatoriu, 10.000 de lei lunar.

 

Medicii de la Paltin

La Clinica Paltinul îşi desfăşoară activitatea următorii medici:

  •  dr. Letiţia Muntean (recuperare medicală)  spitalizare continuă, contract cu CAS
  • dr. Diana Nicolescu (medicină internă) spitalizare continuă, contract cu CAS
  • dr. Gheorghe Bancoş (neurologie – psihiatrie) spitalizare continuă, contract cu CAS
  • dr. Ion Mehedinţu (pediatrie) spitalizare de zi, contract cu CAS
  • dr. Elena Niţu (obstetrică – ginecologie) spitalizare de zi,  contract cu CAS
  • dr. Diana Nicolescu (interne) spitalizare de zi,  contract cu CAS
  • dr. Gheorghe Bancooş ( neurologie) spitalizare de zi,  contract cu CAS
  • dr. Anca Ţuvic (dermatologie) fără contract cu CAS
  • dr. Delia Butică (endocrinologie) fără contract cu CAS

Istoricul clinicii Paltinul de la Victoria

Clinica Paltinul a salvat activitatea medicală din oraşul Victoria după ce Ministerul Sănătăţii a desfiinţat Spitalul Orăşenesc Victoria fără să ţină cont de nevoile localnicilor. În urmă cu 9 ani a început povestea Clinicii Paltinul la Victoria când un contract de asociere în participaţiune a fost semnat de Primăria Victoria  cu SAM Servicii Medicale SRL Sibiu, respectiv contractul nr. 4244- 48 RC-17 mai 2011. Implicarea oraşului a însemna un aport anual de 250.000 lei de la bugetul local pe o perioadă de 5 ani,  dar şi darea în folosinţă gratuită a clădirii spitalului. Firma SAM Servicii Medicale a făcut investiţii, a angajat personal medical şi asigură serviciile medicale. (Carla TATU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here