• „Spitalele din județele Harghita, Covasna și Brașov sunt arondate Centrului Universitar Brașov, respectiv unităților sanitare regionale de tip IA și IB din acest centru”, se arată în document

Ordinul Ministerului Sănătăţii care bate în cuie regimul regional al viitorului spital din Brașov a fost publicat în Monitorul Oficial. Prin emiterea acestui ordin al Ministerului Sănătății, viitorul spital din Brașov este încadrat în categoria spitalelor regionale și va deservi şi judeţele Haghita şi Covasna, astfel că echipa de experți ai Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare poate continua elaborarea studiului de fezabilitate și a documentației necesare lansării licitației. „Au fost câteva discuții pe parcursul acestei perioade, în care s-a încercat să se modifice sau să se revină asupra acestui ordin. Ministrul Sănătății m-a informat, ne-am consultat pe această temă, dar ministrul a rămas pe poziții și a publicat ordinul în forma inițială, pe care l-am primit astăzi. Este un lucru foarte important, pentru că de aici încolo începe de fapt adevărata structură de finanțare și proiectare și execuție a acestui spital regional aici, la Brașov. Celor care încă mai comentează și vor să inducă în eroare și să transmită mesaje negative le spun că fac o mare greșeală și ar fi bine să înțeleagă că suntem pe un parcurs bun, așa cum am comunicat de fiecare dată, și că facem pașii pe care i-am stabilit împreună cu Ministerul Sănătății, și cu BERD, care are un rol determinant în această privință. Vor urma discuțiile referitoare la structura de finanțare a acestui spital de la Brașov“, a declarat primarul George Scripcaru.
Conform acestui ordin, articolul 6, punctul 7 din Ordinul ministrului sănătății nr. 1.765/2006 privind arondarea județelor la centrele regionale, luându-se în considerare regiunile de dezvoltare socioeconomică din care fac parte, precum și distanțele aeriene și terestre dintre un spital județean și un anumit centru regional, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 58 din 24 ianuarie 2007, se modifică și va avea următorul cuprins: „7) Regiunea de Dezvoltare Centru: spitalele din județele Mureș, Alba și Sibiu sunt arondate centrului universitar Târgu Mureș, respectiv unităților sanitare regionale de tip IA și IB din acest centru, iar spitalele din județele Harghita, Covasna și Brașov sunt arondate Centrului Universitar Brașov, respectiv unităților sanitare regionale de tip IA și IB din acest centru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here