Roberta Danciu, o tânără din Făgăraş stabilită cu familia în Italia, este MISS Cinema în concursul MISS Ladispoli 2020.  Concursul s-a desfăşurat joi, 6 august 2020,  în orașul Ladispoli de la porțile Romei. Roberta este elevă în ultimul an la Liceul ,,Leonardo da Vinci” din orașul Maccarese-00054 Roma, profilul limbi străine.   Roberta excelează şi la învăţătură, a încheiat clasa a XII-a  cu media 9,5.  ,,După liceu mi-ar plăcea să întru în lumea modei  ca stilistă, dar mai am mult de învățat” este dorinţa tinerei făgărăşence. Talentul Robertei era evident încă din şcoala gimnazială, când era sufletul acţiunilor  cultural-sociale  de la Cursul de limbă, civilizaţie şi cultură românească (LCCR) coordonat de prof. Angela Nicoară. Prin urmare nu este surprinzătoare participarea la concursul MISS Ladispoli şi evident obţinerea titlului  de MISS Cinema.  ,,Inițial nu eram decisă  să particip la acest concurs, dar spre norocul meu,  mama mea a insistat, m-a încurajat și așa m-am înscris. Nu aveam nicio aşteptare, gândul meu a fost doar să câştig experienţă” a declarat Roberta Danciu.

Intervievată de regizorul  Alfredo Mariani

Nu mare a fost surpriza Robertei şi a familiei ei când juriul concursului a anunţat câştigătorii şi titlul de MISS. ,,Cred că  acest premiu, Miss Cinema, m-ar putea ajuta să mă apropiu de lumea spectacolelor, care, în parte, este un alt vis dintre multe altele care le am ascunse în casetă. Chiar în ziua concursului, după machiaj şi fotografiile oficiale ale concurentelor, am avut un interviu cu regizorul  Alfredo Mariani. Mă gândesc că acel interviu a cântărit mult în faţa juriului” a mai spus Roberta.  Această vacanţă i-a oferit Robertei posibilitatea de a cunoaşte lumea spectacolului. ,,Am avut ocazia să vorbesc  cu multe persoane din alte medii decât cele cu care eram obişnuită, actori, stilişti, personalitati ale orasului Ladispoli. M-au impresionat” a adăugat Roberta.

Majoră peste câteva zile

Roberta va împlini 18 ani în această lună, pe 12 august. ,,Ceea ce aștept cu nerăbdare este ziua de 12 august, când o să devin majoră. În acest an nu va mai fi o zi obişnuită, nu? Imediat voi începe să fac școala de șoferi, să-mi iau carnetul de conducere. Dar, deocamdată, voi folosi maşina mamei, apoi, vom mai vedea” a mai spus tânăra făgărăşeancă.

 Cu gândul la România

Roberta  vizitează România şi Făgăraşul ori de câte ori părinţii reuşesc să-şi rupă din timpul lor pentru a ajunge acasă. ,,Îmi place în România, mi-e dor de locurile frumoase de acolo, dar am crescut în Italia şi sunt obişnuită şi cu viaţa de aici. Sper să mă pot întoarce cât mai curând în orașul natal al părinților mei, Făgăraș, pentru că,  pentru mine, este tot timpul o mare plăcere să-mi  reîntâlnesc bunicii şi rudele. Îmi place foarte mult să pot petrece un pic din timpul meu în locurile unde au trăit părinții mei o parte din viață lor” spune Roberta.

 Părinţii Robertei au plecat din Făgăraş de 26 de ani

Părinții Robertei,  Iulia și Neluțu, sunt plecați din  Făgăraș din 1994. De 26 de ani s-au stabilit în Italia, oraşul Ladispoli, unde şi-au organizat viaţa muncind din greu. ,,Roberta este singurul lor  copil. I-au oferit totul pentru a avea o şansă la o viaţă mai uşoară decât a lor.  Răsplata muncii lor începe să prindă contur. Roberta, nepoata noastră, ne-a făcut o mare bucurie, suntem mândri de ea” a spus Vichente Man, bunicul Robertei din Făgăraş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here