Un tânăr de 25 de ani din Victoria  este îndrăgostit de maşini şi a făcut o pasiune pentru vehiculele pe 4 roţi. În camera lui Florin Valer Ogreanu  este o adevărată expoziţie de maşini în miniatură. O colecţie impresionantă de 700 de maşini de toate mărimile şi gabariturile.  Împătimitul colecţionar spune că nu se opreşte şi va mai achiziţiona cel puţin câte o maşinuţă în fiecare lună. Multe din economiile lui se duc pe aceste achiziţii, cea mai scumpă costându-l 100 euro. Îi plac tir-urile, autobuzele, autocarele, dar şi locomotivele  şi vagoanele. Toate autoturismele lui sunt ,,parcate” peste tot în cameră, spune el, pentru a le putea admira tot timpul.   Paradoxal însă, Florin nu deţine o maşină adevărată şi nici permis de conducere, dar atunci când va reuşi să-l obţină, spune că  vrea să fie şofer de tir.

Cea mai scumpă maşinuţă l-a costat 100 euro

,,De mic copil admiram camioanele pe stradă, mergeam în parcări le pozam şi uneori le desenam. Din liceu am început să colecţionez maşini în miniatură. Îmi amintesc că primul meu camion din colecţie l-am primit  de la  Metro, într- o pungă cu cereale. Era o machetă cu camion marca Man. În copilărie toate maşinuţele le dezmembram, dar de multe ori le stricam. Nu aveam grijă de jucării şi  nu le păstram. Acum am reuşit să am un parc auto  de  maşini în miniatură. O parte din ele sunt frumos aranjate pe rafturi în bibliotecă,  iar altele le ţin depozitate  în cutii pentru că nu am loc suficient să le expun. În timpul liber stau şi le admir, le şterg de praf sau asamblez alte maşini noi. Părinţii mi-au spus  că am reuşit să transform camera mea într-un depozit de maşinuţe şi ar fi cazul să mă opresc. Dar eu nu mă pot abţine. Uneori am făcut  sacrificii să-mi achiziţionez cât mai multe maşini în miniatură. Cea mai scumpă maşină din colecţie valorează aproape 100 de euro şi este vorba despre un camion cu multe roţi pentru transport gabarit depăşit” a spus Florin Valer Ogreanu care preferă din colecţia lui camioanele de tip Scania şi Daf.

Colecţie cu sute  de maşini în miniatură

În ultima perioadă  Florin îşi cumpără maşini în miniatură dezmembrate  de pe site-urile de profil pe care apoi  le  asamblează.   ,,Am descoperit că îmi place  să asamblez maşinile, iar acest lucru mă relaxează. Majoritatea maşinuţelor le-am achiziţionat de pe site-uri de profil  pentru că preţurile sunt mai mici, decât în magazine. De regulă îmi cumpăr cel puţin o maşinuţă pe lună.  Un camion este compus din zeci de piese din plastic  de înaltă calitate: şasiu, cabină, geamuri, oglinzi, emblemă, girofaruri, preşuri, roţi etc. O astfel dee maşină are o lungime  30 de cm, iar  înălţimea nu depăşeşte  5 – 6  cm. Asamblarea unui camion durează câteva ore.  Deşi am 700 de maşini îmi doresc să am şi mai multe. Lunar achiziţionez şi mă bucur ca un copil atunci când primesc coletul. Am început să creez modele noi, făcând combinaţii după gustul meu. Este o pasiune a mea. Abia aştept să am o zi liberă în care să mă ocup de colecţie şi să-mi  admir maşinile” a mai spus Florin Valer Ogreanu.

Florin vrea să fie şofer de tir

Deşi este îndrăgostit de maşini,  Florin  nu are carnet de conducere. Şi-a propus însă să urmeze şcoala de şoferi şi să obţină permis de conducere pentru camioane.    ,,Mi-am propus ca anul viitor să o fac şcoala să fiu şofer de tir. Cu banii cheltuiţi pe maşini în miniatură cred că îmi puteam cumpăra o maşină adevărată” a mai spus Florin. Pe reţelele de socializare Florin a cunoscut mai mulţi colecţionari de maşini în miniatură cu care a făcut numeroase schimburi. (Carla TATU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here