Cazul lui Nicolae Itu din Sebeş care a fost refuzat de spitalul din Făgăraş, aducea repercursiuni  conducerii acestuia mai ales că Raed Arafat semnase cu o zi în urmă Ordinul  nr. 4649281/2.11.2020, prin care cerea tuturor spitalelor și Unităților de Primiri Urgențe din România să stopeze fenomenul de a respinge   pacienţii, atât  a suspecților de COVID, dar şi a pacienților non COVID,   indiferent de situația locurilor disponibile în spitale. Ca-ntr-un film, experienţa  lui Nicolae Itu cu spitalul din  Făgăraş a continuat.  În cursul serii de marţi, 3 noiembrie 2020,  a fost sunat de preşedinta CA care l-a invitat în dimineaţa următoare la spital.

  • ,,M-a surprins telefonul acestei femei care m-a invitat dimineaţa la spital pentru a fi ajutat. La ora 8.00 m-am prezentat la biroul de informaţii de la Policlinică, la fel ca în ziua precedentă. Era o altă angajată acolo. Altă abordare. Mi-a zis: sunteţi dl. Itu, poftiţi. O amabilitate ieşită din comun. M-a dus la Radiologie, altă amabilitate şi acolo. A chemat medicul, care m-a consultat, mi-a explicat, apoi m-a invitat la ora 12.00 să-mi citească rezultatul filmului. Mi-a recomandat un RMN, mi-a zis unde să-l fac. Parcă eram papa de la Roma, mai ceva decât papa, aşa s-au comportat cu mine. Am întrebat cât mă costă şi mi-au spus că  nimic. Le-am zis că nu am asigurare şi plătesc tot ce trebuie, dar au spus că e gratuit” a spus Nicolae Itu.  Bărbatul spune că dacă nu era cazul mediatizat, lucrurile nu se petreceau astfel.  Reamntim că Nicolae Itu a apelat la serviciile spitalului, dar  a fost şocat să afle de la biroul de informaţii din Policlinica unităţii că poate fi consultat abia   peste 6 zile, deşi avea trimitere de la medicul de familie pentru Radiologie, iar servciile erau cu plată.
  • ,,Peste o săptămână ăştia îm taie piciorul şi mă şi îngroapă” a spus bărbatul.

Lui Nicolae Itu de 59 de ani i s-a umflat piciorul stâng şi avea dureri insuportabile. Medicul de familie, dr. Comşa, i-a dat o trimitere pentru Radiologie, iar marţi, 3 noiembrie, ora 8.00, bărbatul s-a prezentat la spital. Mare i-a fost surpriza când funcţionara de la biroul de informaţii i-a spus sec că nu poate fi programat pentru investigaţii cu raze X decât luni, 8 noiembrie a.c. (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here