Chiar dacă iarna se lasă încă aşteptată, autorităţile judeţene au luat măsurile necesare pentru prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice şi pentru asigurarea viabilităţii corespunzătoare a acestora în sezonul rece. CJ Braşov are în administrare  643,048 km, însemnând  opt sectoare de drumuri . Trei companii se vor ocupa de deszăpezirea drumurilor judeţene. Pentru activitatea de deszăpezire a drumurilor judeţene în iarna 2020-2021, CJ Braşov a alocat 7.976.042,60 lei, fonduri asigurate din bugetul propriu.

  • Am luat din timp măsurile necesare pentru a ne asigura că drumurile judeţene vor fi deszăpezite corespunzător în această iarnă. Am încheiat contractele cu firmele prestatoare şi am asigurat din resurse proprii fondurile necesare pentru utilaje şi materiale antiderapante.  Ne dorim să avem căi rutiere viabile,  să evităm blocarea drumurilor şi izolarea unor localităţi din cauza vremii nefavorabile”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.
  •   În zona Şercaia – Făgăraş – Cincu intervin drumarii de la SC Consal SRL, contractul pentru prestarea serviciului de deszăpezire fiind de 3.275.569,68 lei.
  •   Zona Braşov – Zărnești – Bran este deservită de SC Eurostrada SRL, în baza unui contract în valoare totală de 2.895.219,10 lei.
  •   În zona Rupea acţionează utilajele SC Eurostrada SRL în asociere cu SC Morani SRL, iar contractul semnat cu CJ Braşov ajunge la 1.805.253,82 lei.

Baza de deszăpezire de la Braşov dispune de 2.700 de tone de nisip şi 210 tone de sare, în zona Rupea există un disponibil de 750 de tone de nisip şi 200 de tone de sare, iar la baza de intervenţie sunt pregătite două autocamioane cu lamă şi un utilaj încărcător. Baza de deszăpezire din zona Făgăraş a fost aprovizionată cu 1.375 de tone de nisip şi 91 tone de sare, fiind disponibile două utilaje RNSP cu lamă şi un utilaj încărcător.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here