Capitol Hill a fost lut cu asalt de protestatari miercuri după amiaza. Ședința a fost suspendată din cauza unor scene de neimaginat în Statele Unite, considerată cea mai puternică democrație din lume. Liderii occidentali au denunțat violențele și ceea ce au numit un asalt la adresa democrației.   Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a instaurat starea de asediu, începând cu ora 18:00, ora Americii (01.00, ora României), și va rămâne în vigoare până joi, la 6.00 dimineața. Potrivit deciziei, postate de Muriel Bowser pe Twitter, nicio persoană nu mai are voie să iasă pe stradă, nici pe jos, nici cu mașina în tot districtul Columbia.

Șeful departamentului de poliție din Washington, Robert Contee, a declarat că cel puțin 13 persoane din rândul protestatarilor care au intrat în clădirea Capitoliului au fost arestate, toate din afara orașului.

Presa americană relatează că gazele lacrimogene au fost folosite în interiorul clădirii Capitolului pe măsură ce un număr tot mai mare de manifestanți intră în clădire.

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a fost evacuat din Capitoliului american, unde se afla miercuri pentru sesiunea comună a Congresului, transmit agenţiile internaţionale de presă. Înainte ca dezbaterile să se transforme în haos, Mike Pence deschisese şedinţa comună a Camerei Reprezentanţilor şi Senatului pentru oficializarea votului celor 306 mari electori în favoarea lui Joe Biden, contra 232 pentru Donald Trump.

O femeie se află în stare critică după ce a fost împuşcată în piept în perimetrul Capitoliului din capitala SUA, Washington, a transmis miercuri postul CNN, citat de Reuters. Şi agenţia EFE a relatat că cel puţin o persoană a fost rănită de glonţ în asaltul susţinătorilor preşedintelui în exerciţiu Donald Trump asupra Congresului SUA, după cum au confirmat surse ale serviciilor de urgenţă pentru canalul local din District of Columbia al postului Fox.

 
 photo by SAUL LOEB/AFP via Getty Images)
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here