Investiţiile din comuna Lisa îşi aşteaptă finanţările în baza contractelor semnate de primărie  cu finanţatorii. Pe lista de investiţii a Primăriei Lisa  se află iarăşi modernizarea drumului se leagă satul Breaza de  Mănăstirea Breaza. Este  o investiţie în valoare de 9 milioane de lei finanţată prin Fondul Naţional de Investiţii.

  • ,,A fost aprobată investiţia, s-a făcut licitaţia şi urma să înceapă lucrările la cei 3,8 km de drum. Au fost şi contestaţii la licitaţie. Numai că prin OUG emisă în 6 ianuarie 2020, Fondul s-a desfiinţat. Am depus proiectul la CNI. Dar din câte ni s-a comunicat, în prezent nu sunt bani pentru finanţarea proiectelor deja demarate” explică primarul Gheorghe Moga.

O altă investiţie  care se află în scripte este sistemul de canalizare din comună.

  • ,,Aceste lucrări  vor fi finanţate din fonduri europene, dar deocamdată stagnează demararea lor. La fel ca şi în cazul reţelelor de gaz. Avem gaz în Pojorta şi o parte din Lisa.  În Breaza nu există reţea de gaz. Suntem în discuţie cu Distrigaz care analizează beneficiile acestor investiţii, înţelegând prin aceasta numărul de abonaţi. Deocamdată se aşteaptă aprobarea bugetului naţional, după care putem să planificăm ceea ce avem de făcut” a mai spus Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here