Primăria Orașului Victoria a organizat în urmă cu două săptămâni o dezbatere publică la Casa de Cultură din oraș, prin care s-a dorit consultarea populației locale cu privire la proiectul privind construirea unei stații de epurare moderne, de către compania Purolite SRL. Între timp această investiție a primit avizul Consiliului Local Victoria, iar dezbaterea organizată s-a dorit să ofere clarificări membrilor comunității privind oportunitatea și legalitatea sa. La dezbatere au fost prezenți, pe lângă reprezentanții administrației locale, reprezentanți ai companiei Purolite, dar și locuitori ai orașului Victoria care și-au prezentat punctele de vedere și au adresat întrebări. Subiectul dezbaterii s-a referit, în mod concret, la aprobarea Planului Urbanistic Zonal nr. 37/2019 şi a Regulamentului Local de Urbanism pentru construirea staţiei de epurare ape uzate uzinale rezultate de la fabrica Purolite cu evacuare în râul Olt. Acest plan avea nevoie de avizul Consiliului Local Victoria, dar nu înainte de a fi supus dezbaterii publice.

PUZ dezbătut în CL Victoria şi CL Ucea

Conform celor expuse în ședința publică, de către reprezentanții și consultanții companiei, aflăm că: ,,PUZ-ul pentru construirea unei staţii de epurare ape uzate uzinale rezultate de la fabrica Purolite cu evacuare în râul Olt s-a făcut pentru a înlătura unele restricţii existente în PUG-ul oraşului Victoria. Acesta are toate avizele necesare de la toate instituţiile, obţinute în condiţiile legii. Suprafaţa de teren prevăzută în PUZ este de aproximativ 3,3 ha din care doar 60% va fi destinată construcţiei, iar 40% va rămâne zonă verde. PUZ-ul pentru construirea staţiei de epurare a fost înaintat atât pentru Primăria Victoria cât şi pentru Primăria Ucea pentru a se face această ultimă dezbatere publică conform legii, iar ulterior a fost supus dezbaterii în plenul ședințelor de consiliu local de la Victoria şi Ucea”.

  • Deși din public s-au adresat mai multe întrebări privind legalitatea demersului, precum și în legătură cu presupuse probleme privind calitatea aerului în Victoria, reprezentanții Purolite, prin intermediul directorului general Arvind Verulkar, au oferit celor prezenți asigurări că toate procedurile privind avizarea acestei investiții au fost demarate și că autoritățile județene vor emite în curând autorizația de construcție. Totodată, acesta a afirmat că investiția într-o stație de epurare ultra-modernă se realizează tocmai pentru ca protecția mediului în zonă să fie asigurată la cele mai înalte standarde. Astfel extinderea activității Purolite se desfășoară într-un mod cât mai sigur și in beneficiul comunității locale.
  • Referitor la poluare, primarul oraşului Victoria a precizat că există cadru legal clar care trebuie să fie respectat de către Purolite SRL, iar în caz contrar se vor aplica măsurile prevăzute de lege.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Exista cadrul legal…dar nu se face nimic iar noi zilnic „beneficiem” de gaze. Rusine celor care au acceptat ca noi, cetatenii acestui oras, sa fim in continuare nevoiti sa traim intr un mediu toxic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here