Încă un mormânt a fost profanat în cimitirul nou din Făgăraş. Săptămâna trecută o familie din municipiu a găsit mormântul distrus de persoane rămase încă necunoscute.

  • ,,Am mers la mormântul nepotului meu care a decedat în urmă cu 3 săptămâni şi ne-am şocat când l-am văzut distrus. Coroanele erau arse, crucea arsă, iar lumânările aruncate printre coroanele arse. Nu ştim cine a făcut o asemenea faptă. Oare cu ce i-a deranjat mormântul? Nepotul meu avea 40 de ani. Încă o durere pentru familia noastră” a declarat Gheorghe Stoica de 60 de ani, de pe strada Mecanicilor nr. 1.

Familia a depus plângere la Poliţia Făgăraş, iar, aşa cum susţine bărbatul, criminaliştii au fost la faţa locului pentru cercetări. Protopopul ortodox, preotul Iulian Boac, spune că nu a aflat de acest al doilea eveniment neplăcut, dar va merge în cimitir să vadă ce s-a întâmplat.

  • ,,Familia ar trebui să depună o plângere şi la protopopiat. Nu avem pază pe timpul nopţii. Am pus lacăt pe poarta de la intrarea în cimitir şi a fost tăiat. Căutăm soluţii pentru cimitirul nou” a spus protopopul Iulian Boac.

Reamintim că un eveniment similar s-a petrecut luna trecută, când mormântul unei fetiţe de câteva luni a fost distrus. Până în prezent nu au fost identificaţi şi sancţionaţi făptaşii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here