DJ 130B, Părău-Grid-Perşani, va rămâne încă o vreme catalogat ca ,,drumul ruşinii” întrucât  lucrările de reabilitare nu  figurează pe lista investiţiilor prioritare din acest an a CJ Braşov, administratorul drumului.   Primăria Părău a cerut consiliului judeţean  să aibă în vedere reparaţii la acest drum, ultima adresă remisă forului judeţean fiind în martie 2021 (adresa nr. 561/4115/29 martie 2021). Investiţia privind repararea şi întreţinerea  DJ 130 B a fost programată pentru perioada 2016-2020, dar lucrările nu s-au realizat. În schimb, în decembrie 2015, CJ Braşov a încredinţat lucrările de modernizare a unei porţiuni din acest drum ( peste un km) unei firme de construcţii, contractul semnat având valoarea de 468.069 lei fără TVA. Astfel că în 2021, DJ 130 B este tot plin de gropi şi impracticabil.

  • ,,Vă informăm că Acordul Cadru 2016-2020, pentru lucrările de întreţinere şi reparţii pe timp de vară-iarnă a drumurilor judeţene a exprirat. În funcţie de alocările financiare pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii pe timp de vară din noul Acord Cadru 2021-2025, se va interveni pe drumul judeţean DJ 130B, în vederea soluţionării problemelor semnalate” se arată în răspunsul dat recent de CJ Braşov Primăriei Părău.

Intenţie de pietruire pentru Grid

Prin urmare, acest drum judeţean nu va fi reabilitat dacă din bugetul judeţului sau alte surse nu vor fi alocate fonduri. Reamintim că  drumul nu a fost asfaltat niciodată. Primarul comunei Părău spune că va pietrui acest drum  pentru a putea fi practicabil.  ,,O evaluare a acestor lucrări este de 1,2 milioane de lei” a declarat primarul Ovidiu Ovesea.

,,E jale cu drumul!”, spun sătenii din Grid

Din păcate DJ 130 B traversează satul Grid, iar starea deplorabilă a uliţei principale  i-a revoltat pe săteni.

  •  ,,Așa arată la ora actuală (de parcă ar fi arătat altfel) strada principală din satul Grid, comuna Părău.  Am toată încrederea că aveți în plan și asfaltarea străzii principale din Grid. Noi ca simplii cetățeni putem sesiza primăria cu problemele cu care ne confruntăm. Primăria, cu respect și înțelegere pentru cetățenii ei, poate să facă demersurile necesare pentru rezolvarea celor sesizate. Nu există nu pot, există nu vrem!”  scria pe pagina de facebook a Primăriei  Părău Elisabeta Boeriu din Grid.
  •  ,,Este jale cu drumul în momentul de față. Dacă până acum mai aveam ce ocoli, acum nimic. Sunt convinsă ca până la urmă se va rezolva și problema asta” scrie şi Daniela Urdea.

 

 

  • ,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here