Stomatologul Doru Bertea, cercetat în cazul achiziţiilor frauduloase de la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov şi Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc, s-a sinucis aseară la locuinţa sa, unde fusese plasat sub control judiciar, potrivit newsbv.ro

Bertea era implicat în dosarele în care este cercetat și fostul consilier județan Andrei Kadas și fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Ramona Ionescu, fostul consilier local de la Săcele, Cristian Popa şi ofiţerul Emanoil Mirică. Dosarul vizează achiziţii supraevaluate de echipament, în două spitale COVID, printre care şi cumpărarea la suprapreţ a unui robot de dezinectare pentru principalul spital COVID din Braşov, robot care nu a fost utilizat niciodată, din cauza nepotrivirilor de ordin tehnic.

Dr. Doru Bertea era administratorul firmei Chantal Sante, care a furnizat echipamentele la suprapreţ. El era cercetat în această calitate, dar şi în calitate de persoană fizică, pentru  cumpărarea de influenţă, în contextul în care a solicitat şi a primit date informative din anchetă, chiar de la şeful Biroului Operaţiuni Speciale din Braşov, Emanoil Mirică, şi el inclulpat în acest dosar. Potrivit Gândul.ro, care citează surse judiciare din anchetă, alertat fiind cu privire la posibila sa anchetare într-un dosar de „achiziţii ciudate” la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, Bertea și-a luat măsuri de precauție, „astfel încât să nu se mai poată realiza vreo asociere a familiei sale cu persoana lui Kadas Iluna Marius Andrei, sens în care nu a mai avut nicio discuție sau întâlnire directă cu acesta iar când a vorbit despre el, cu ocazia convorbirilor telefonice purtate cu persoanele care aveau cunoștință de natura frauduloasă a contractului, s-a ferit să îi pronunțe numele”. Legătura între elşi Kadas era însă făcută de consilierul local de la Săcele, Cristian Popa.

Iniţial, în luna decembrie, Doru Bertea a fost reţinut, alături alţi inculpaţi în dosar, respectiv fostul consilier judeţean Andrei Kadas, fostul consilier local de la Săcele, Cristian Popa şi Emanoil Mirică. Ulterior, în martie 2021, el a fost pus sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here