În Consiliul Local Beclean deciziile se iau şi în prezent în funcţie de culoarea politică a aleşilor locali. Este motivul pentru care multe dintre iniţiativele locale supuse votului şi care privesc interesul comunităţii sunt respinse de unii consilieri locali.  În ultimul plen desfăşurat joi, 13 mai 2021,  8 dintre cei 11 consilieri locali aleşi au criticat comportamentul colegilor lor de la PSD, care mereu se abţin de la vot. Cosmin Leancu, Lucian Clonţ şi Daniel Sasu, toţi de la PSD, şi-au făcut un obicei atunci când participă la şedinţele de plen de a se opune proiectelor iniţiate de primar.  Faţă de alte mandate, în prezent s-a format însă o majoritate, care asigură adoptarea proiectelor de hotărâre. Dacă am asocia o şedinţă de plen de la Beclean cu un meci de fotbal, din cei 11 jucători, putem spune că 8 ţin cu echipa, iar  3 dintre ei marchează mai mereu, dar în propria poartă. Am încercat să obţin un  punct de vedere de la liderul grupului PSD din cadrul CL Beclean, Cosmin Leancu, dar acesta n-a răspuns la telefon. Nici în plenul CL Beclean n-a dat vreo explicaţie deşi colegii i-au cerut-o.

,,Gică contra” din CL Beclean provine de la PSD

  •   Cosmin Leancu, fost primar şi consilier local în 2 mandate, din Hurez.
  •  Lucian Clonţ, consilier local în 2 mandate, din Boholţ
  •  Daniel Sas, consilier local î acest mandat, din Hurez

Majoritatea din CL Beclean

  • Teodor Munteanu din Calbor
  •  Virgil Cristian din Boholţ
  •  Ioan Manesea din Luţa
  •  Ovidiu Trâmbiţaş din Beclean
  •  Constantin Trâmbiţaş din Beclean
  •  Achim Pepelea din Hurez
  •  Mihai Jiga din Hurez
  •   Brumbea Ioan din Beclean

 

Diverse probleme ale comunei

La punctul ,,Diverse” de pe ordinea de zi, au fost dezbătute problemele identificate de unii consilieri locali în satele comunei. Totodată primarul a cerut consilierilor PSD să explice de ce s-au opus votului.

  • ,,I-am ruga pe colegii noştri de la PSD să ne explice de ce se abţin de la vot în cazul proiectelor de hotărâre ce privesc dezvoltarea comunei. Păcat că nu vor să spună care este motivul  ca astfel să vedem şi noi unde greşim, dacă greşim” a spus primarul Claudiu Motrescu.

A fost momentul în care s-a deschis discuţia pe acest subiect, dar şi când cei trei aleşi locali vizaţi au părăsit sala fără să răspundă.

  •  Teodor Munteanu: ,,După ce se termină pandemia ar trebui să organizăm şedinţele în fiecare sat al comunei ca sătenii să poată participa. Astfel s-ar afla ce se întâmplă în consiliu şi ce decizii luăm noi aici. Dar şi pe cine au votat oamenii să le reprezinte interesele şi cum votează fiecare”.
  •    Achim Pepelea: ,,Este o obişnunţă a celor de la PSD să se abţină de la vot.  De fapt ei se opun la orice iniţiativă. La drumul Beclean-Luţa au fost împotrivă şi drumul nu s-a reabilitat. Dacă era drum comunal aşa cum am propus în consiliu, acum era modernizat
  •   Primarul Claudiu  Motrescu: ,,S-a întâmplat şi în cazul iluminatului public. În toate comunele din Ţara Făgăraşului iluminatul public a fost modernizat numai la Beclean nu s-a vrut. Acum trebuie să tot cumpărăm becuri să le înlocuim. Ei doar pun frână, nu pun umărul la dezvoltarea comunei noastre şi nu înţeleg de ce. V-am informat câte plângeri penale au făcut pentru Executiv
  •  Teodor Munteanu: ,,Sunt multe plângeri penale prin care vor să blocheze activitatea din primărie. Şi la investiţia de la Calbor şi Boholţ pentru alimentarea cu apă s-au opus, deşi ei au aprobat-o iniţial şi au săpat puţurile pe bani grei”.

Pietruirea drumurilor

Brumbea Ioan a adus în discuţie pietruirea unor drumuri din comună. Subiectul a fost de interes pentru consilieri având în vedere că  unele drumuri vicinale de exploataţie s-au degradat din cauza tractoarelor.

  •  Brumbea Ioan: ,,Un drum  vicinal de la Beclean, de la Aroneşi,  ar trebui pietruit pentru că nu  se mai poate circula pe el”
  •  Primarul Motrescu Claudiu: ,,Acel drum este pietruit parţial şi se poate vedea. Avem licitaţia făcută şi vom  lua piatră pentru a continua pietruirea  drumurilor vicinale, dar în limita  banilor pe care-i avem. Deocamdată firma nu livrează piatră, dar proprietarul ne-a comunicat că într-o săptămână va relua livrarea. Dar nu vom putea pietrui toate drumurile vicinale din cauza banilor

Ping pong cu iluminatul la Calbor şi Boholţ

Teodor Muntenu a prezentat situaţia furnizării energiei elecrice în Calbor şi Boholţ.

  • Teodor Munteanu: ,,În ultima perioadă se întrerupe curentul electric foarte des. Întro zi s-a luat curentul de 20 de ori în 10 minute, în altă zi am rămas fără curent 4-5 ore. Este grav pentru săteni, se defectează aparatele casnice, frigiderele, lăzile, produsele. Am constatat că un stâlp de înaltă tensiune aflat în apropiere de Rodbav a fost avariat de cei care taie lemne. Stâlpul se mai ţine în firele de deasupra şi în două fire în partea de jos, este prăuşit. La cea mai mică adiere de vânt se ia curentul. Cei de la Transelectrica trebuie să schimbe stâlpul, dar n-au venit pe teren. Nici n-au făcut investiţii în ultimii ani
  • Primar Claudiu Motrescu: ,,Să faceţi o sesizare scrisă pe care o trimitem de la primărie la Transelectrica. Trebuie să se rezolve situaţia”.  (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here