Voluntarii de la Serviciul Voluntar pentru  Situaţii de Urgenţă Arpaş au ajuns primii la incendiul izbucnit joi, 13 mai a.c., la Complexul Albota.  Cu o autospecială au reuşit să izoleze focul. Au ajuns şi pompierii de la ISU Avrig ş Arpaş.

  •  ,,Viceprimarul Ioan Vasu, după ce a fost anunţat de cei de la ISU Sibiu,  a  strâns voluntarii de la SVSU Arpaş  și s-au deplasat la fața locului. Cauza incendiului a fost coșul de fum necurățat.  Voluntarii au intervenit pentru a nu se  extinde incendiul la acoperișul pensiunii. Când au ajuns pompierii de la Sibiu și Avrig  flăcările erau lichidate.  Aceștia au decopertat acoperișul pentru a se asigura că nu mai există niciun  risc. În urma incendiului a ars acoperișul pe o suprafață de 20 mp  și s-au deteriorat unele bunuri dintr-o  cameră de la etajul clădirii. SVSU Arpaș funcționează de câțiva ani și este un serviciu  foarte util. Oamenii fac voluntariat și știu ce au de făcut pentru că ne antrenăm și simulăm incendii” a spus Constantin Văcariu, primarul comunei Arpaș.

Turiștii cazați la Complexul Albota au sesizat  fumul în jurul orei 22.10 şi au părăsit clădirea. Tot ei au sunat la 112.  Aproximativ 10 persoane cazate în acel corp de clădire s-au autoevacuat până să ajungă membrii de la SVSU Arpaș. Un bărbat a primit îngrijiri medicale ca urmare a unui traumatism la membru inferior și a fost transportat la UPU Sibiu pentru investigații suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here