Persoanele care vor să o ajute pe Angela Tâmplaru pot suna la telefon: 0742602003  

O femeie de 50 de ani din oraşul Victoria, de pe strada Muncii, şi-a pierdut vederea după ce a fost muşcată de căpuşe în vara anului 2018.  Angela Tâmplaru a ajuns la spital abia după doi ani, atunci când a început să-şi piardă vederea, cazul femeii şocându-i pe medicii de la Spitalul Judeţean Sibiu. Femeia s-a ales cu o infecţie la cap care i-a afectat vederea la ambii ochi. ,,În urmă cu trei ani, mergeam pe munte şi culegeam fructe de pădure. Am dormit pe iarbă câteva nopţi şi m-au muşcat căpuşele de cap, dar  nu mi-am dat seama.  Din cauza muşcăturilor de căpuşe m-am ales cu o infecţie puternică la cap. Primele simptome au fost durerile de cap, însă luam algocalmin şi îmi trecea. După câteva luni am observat că nu mai văd bine cu ochiul stâng. Am fost la un control oftalmologic şi medicul mi-a recomandat mai multe investigaţii. Aşa am ajuns la Spitalul Judeţean Sibiu, unde am fost internată de urgenţă, iar medicii  sibieni  mi-au descoperit infecţia’’ a spus Angela Tâmplaru.  După mai multe internări,  Angela Tâmplaru a ajuns în faţa comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap de la Braşov şi în luna noiembrie 2019  a obţinut gradul de handicap pentru nevăzători şi beneficiază de un ajutor financiar de 370 lei pe lună. ,,Nu aveam asigurare medicală, iar medicii de la secţia de oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu   mi-au plătit zile de spitalizare şi tratamentul până mi-am obţinut certificatul de handicap.   Medicii din Sibiu mi-au recomandat să mă operez să-mi recapăt vederea și m-au programat la Spitalul Clinic de Urgenţe  Ofralmologice din Bucureşti”  a mai spus femeia.

Prima operaţie, în septembrie anul trecut

În luna septembrie 2020, Angela a fost programată la prima intervenţie chirurgicală. Ca să ajungă la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti avea nevoie de un  însoţitor.  ,,O femeie din cătunul Sumerna a fost impresionată de boala mea şi s-a oferit să mă însoţească la Bucureşti. Am fost operată la ochiul drept în data de 17 septembrie 2020   şi mi-a revenit vederea.  Medicii din Bucureşti mi-au recomandat să merg la control  din două în două săptămâni și să fac terapii, apoi urma să mă opereze şi la ochiul stâng. Din păcate nu am ajuns la control, la terapii şi nici la  operaţia de la ochiul stâng din lipsa banilor. Din acest motiv infecţia a trecut de la un ochi la altul şi din nou nu mai văd’’ a mai spus Angela Tâmplaru.

Nu a avut bani pentru a doua operaţie

Medicii bucureşteni au  programat-o de mai multe ori  pe Angela Tâmplaru pentru a doua intervenţie chirurgicală, însă femeia nu s-a dus pentru că nu a reușit să strângă suma de bani necesară pentru operație.  ,,Medicii s-au săturat  de mine de câte ori le-am spus să-mi amâne programarea pentru că nu am bani. Aceştia mi-au spus când ai bani te programăm și te operăm. La prima intervenţie  am cheltuit 3.400 lei pentru cristalin, drumul şi tratamentul.  Atunci am primit un ajutor de urgenţă de la primărie de 1.000 lei, iar diferența am obţinut-o din  donaţii. Comunitatea m-a ajutat și pe această cale ţin să le mulţumesc oamenilor care au fost alături de mine. Au trecut luni de zile de când trebuia să mă operez, dar dacă nu am bani nu mă pot duce la București. Infecţia s-a agravat și sunt aproape oarbă” a mai spus femeia. Pentru a beneficia  de tratament compensat Angela Tâmplaru trebuie să ajungă periodic la control, la un medic specialist. Din lipsa banilor nu a urmat indicaţiile medicilor, iar medicamentele  şi le cumpără sporadic.

Persoanele care vor să o ajute pe Angela Tâmplaru pot suna la telefon: 0742602003.  

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here