Şefii PSD s-au întâlnit la Complexul Miruna de la Sâmbăta de Sus vineri, 14 mai 2021. În conferinţa de presă organizată, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a dat de  înțeles că șeful Guvernului ar fi fost convins la Bruxelles să treacă PNRR prin Parlament. ,,Vizita premierului și a miniștrilor la Bruxelles a fost eșec, iar PNRR este departe de a fi gata. Salut decizia premierului Cîțu după ce s-a întors de la Bruxelles de a prezenta PNRR în Parlamentul României și de a avea o discuție aplicată cu opoziția, cu PSD. Credem că este cel mai bun lucru faptul că premierul a ajuns la concluzia că PNRR nu este al Guvernului sau al vreunei Coaliții ci că este al României”, a declarat Marcel Ciolacu, în conferința de presă. Ciolacu a arătat că urmează să se întâlnească săptămâna viitoare cu premierul Florin Cîțu. Întrebat de către reporteri cine a inițiat apelul telefonic, Ciolacu a răspuns: ,,Premierul m-a sunat. Cum să sun? Era și greu să sun eu. Noi suntem în opoziție nu vrem să deranjăm primul-ministru. Am specificat foarte clar că PSD va intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat în Parlamentul României înainte de a fi prezentat Comisiei Europene. După cum știm acest plan nu este încă definitivat. O să-i propun premierului să-i pun la dispoziție toți specialiștii PSD de care are nevoie pentru ca acest plan să fie definitivat cât mai repede”, a mai spus Ciolacu.

Sorin Grindeanu: ,,Vom modifica Codul muncii”

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD,  a vorbit despre proiectul de lege privind modificări la salariul minm pe economie,  pe care PSD îl va depune în Parlament.   ,,PSD va veni cu un proiect de lege în Parlament prin care vom modifica Codul Muncii cu privire la salariul minim şi propunem: 1) salariul minim se acordă doar pentru persoanele şi posturile care nu necesită sau nu au vreo calificare; 2) salariul minim se acordă pe o perioadă determinată de până la 12-24 de luni; 3) în perioada acordării salariului minim unui angajat, antreprenorul să beneficieze de vouchere pentru formare profesională acordate de stat prin care să califice personalul angajat, iar la finalul acestei angajări să crească nivelul de salarizare în conformitate cu elementele concurenţiale din piaţa muncii; 4) o analiză a sistemului de taxare a muncii pentru venituri mici, plecând de la obiectivul de a creşte nivelul deducerilor pentru familiile care au copii, dar şi la nivelul contribuţiilor CAS şi CASS, dar aici trebuie să fim atenţi să nu generăm sărăcie viitoare pentru persoanele care temporar sunt angajate cu salariul minim„, a afirmat Grindeanu. Conform acestuia, proiectul va fi discutat cu partenerii sociali şi cu mediul de afaceri şi va fi depus în Parlament  în cel mai scurt timp.

Strategia alegerilor locale  parţiale

Potrivit liderului PSD, Marcel Ciolacu, şedinţa informală de vineri cu liderii judeţeni şi cei centrali ai PSD, din judeţul Braşov, a vizat discuţii despre viitorul Consiliu Politic Naţional, unde social-democraţii vor lua decizii privind strategia alegerilor locale parţiale, structura viitorului Consiliul Naţional, care va avea o corespondenţă similară cu cea a Comisiei Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here