Șantierul pentru construcția unui pod nou peste Olt, la Voila, va fi deschis luni, 28 iunie 2021, când vor începe lucrările pentru  demolarea podului existent. Traficul rutier va fi deviat pe ruta ocolitoare, respectiv pe drumul Dridif – Cincșor.  Pentru demararea investiției ,,Pod peste râul Olt pe DJ 105 la km 0 plus 660, în localitatea Voila”  Primăria Voila a executat lucrări de reparații pe ruta ocolitoare DC 4 A, baraj Voila și satul Cincșor,  și a montat indicatoare rutiere.

  • ,,În data de 22 iunie 2021, în prezența unui reprezentant de la Poliția Rutieră s-au stabilit locurile unde s-au montat indicatoarele rutiere pentru ca traficul să se desfășoare în condiții de siguranță. 16 indicatoare rutiere s-au montat pe tronsonul de drum Dridif – baraj hidrocentrală – Cincșor.  Începând de luni, 28 iunie a.c., circulația pe podul de peste râul Olt de la Voila se închide, iar constructorul va demola podul” a spus Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila.

Investiția    are termen de finalizare 28 de luni, iar valoarea este de 15.656.698,36 lei, din care 14.422.685,20 lei sunt fonduri provenite prin PNDL, iar diferența de 1.234.013,16 lei este asigurată de CJ Brașov. Lucrările presupun demolarea podului situat pe Drumul Județean 105 și construirea unui pod nou, cu o lungime de 93,95 metri și o lărgime totală de 13,50 metri. Vor fi efectuate lucrări de refacere a albiei Oltului în amonte și în aval, vor fi construite rampe de acces, vor fi amenajate drumuri, vor fi deviate rețelele de utilități din amonte, urmând a fi refăcute utilitățile pe noua structură. Firma care a câștigat licitație este SC Con-A SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here