•   Consilierii locali aşteaptă răspunsul Prefecturii Braşov privind legalitatea deciziei în cazul mandatului preşedintelui CA

În plenul CL Făgăraş de la sfârşitul lunii iunie 2021, aleşii locali şi-au desemnat reprezentanţii în consiliul de administraţie de la Spitalul Municipal Făgăraş, la un an de la expirarea mandatelor.   Spiritele s-au încins în plen după ce consilierul local Lucian Cupu, PNL, a făcut remarca privind durata mandatelor  membrilor CA, de 3 ani, referindu-se la reprezentanţii  CL şi la preşedintele  CA numit de primar.

Dialog în plenul Legislativului

Lucian Cupu: ,,Reprezentanţii CL Făgăraş în consiliul de administraţie au fost numiţi la 31 iulie 2017 şi mandatul a expirat la 31 iulie 2020, 3 ani.  Preşedintele CA a fost numit de primar în septembrie 2017, tot pe 3 ani, mandatul a expirat în septembrie 2020.  Cum s-a desfăşurat activitatea  până în prezent dacă mandatele au fost expirate?

Câju Mariana: ,,Reprezentaţii CL au partcipat la şedinţe, dar ca observatori, nu au votat. Am fost atenţi să nu voteze.  Eu am avut decizie de la primar şi validarea mea a fost confirmată” .

Lucian Cupu: ,,A fost depusă decizia de primar la Prefectura Braşov? Eu am cerut Prefecturii Braşov să-mi dea un răspuns. Dumneavoastră mai aveţi şi alte decizii? Ştiu că doar  reprezentanţii DSP Braşov au decizii valabile” .

Câju Mariana: ,,Vă răspunde dl. primar despre această situaţie” .

Lucian Cupu: ,,Avem dreptul să vă întrebăm pe dumneavoastră ca şi consilieri”.

Primarul: ,,Ordonanţa (pandemia) prelungeşte mandatele”.

Lucian Cupu: ,,Nu ştiu de ce deranjează întrebarea, eu am cerut doar să respectăm legalitatea. În comisiile de specialitate ne-aţi spus că se prelungesc. Vom vedea acele acte dacă sunt legale”

Primar: ,,Am dat decizie la momentul în care a expirat mandatul, conform ordonanţei”.

Lascu Iulian: ,,Pe noi ne interesează reprezentanţii CL nu al primarului”.

Legislativul a avut 2 propuneri  pentru CA de la spital,  Cristina Paicu şi pe Adriana Polmolea ca membri, iar ca supleanţi pe Ludu Daniel şi pe Bogdan Taflan. Primarul  i-a propus ca membri pe Daniel Ludu şi pe Bogdan Taflan, iar ca supleanţi pe  Neagu Iuliana, Surdu Andreea, aceleaşi persoane care au ocupat aceste funcţii şi în mandatul trecut.  În urma votului, au fost desemnate persoanele propuse de primar, cu câte 10 voturi fiecare.

Ce spune HCL?

Prin HCL nr. 169 din 31 iulie 2017 au fost numit reprezentanţii CL în consiliul de administraţie al spitalului. Art. 1: Se desemnează ca reprezentanţi ai CL Făgăraş în CA al Spitalului Municipal Făgăraş, pe o perioadă de 3 ani, cu mandat gratuit următoarele persoane:

  •   Membri: Ludu Daniel, Taflan Bogdan
  •   Membri supleanţi: Neagu Iuliana, Surdu Andreea

Conform art. 2015 din Noul Cod Civil: ,,Dacă părţile nu au prevăzut un termen, contractul de mandat încetează în 3 ani de la încheierea lui”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here