10 beneficiari de la azilul de bătrâni ,,Castanul’’ din oraşul  Victoria au ieşit la picnic în deal la Rucăr. Evenimentul a fost organizat de directorul instituţiei, Sorin Geczi, iar bunicii au fost încântaţi de propunere. Grupul a fost format din beneficiari, asistente medicale, infirmiere şi directorul azilului.

  •  ,,Din cauza pandemiei bunicii au fost izolaţi în instituţie mult timp şi ne-am gândit să ieşim la picnic. Ne-am mobilizat câţiva angajaţi cu maşinile persoanale şi am petrecut câteva ore în deal la Rucăr, unde am pregătit un ceaun şi am admirat cea mai frumoasră panoramă din Ţara Făgăraşului. A fost veselie mare, bunicii s-au plimbat, relaxat şi au mâncat. Nu toţi beneficiarii au avut parte de acest program pentru că  majoritatea au probleme de sănătate şi sunt imobilizaţi la pat’’ a spus Sorin Geczi, directorul instituţiei.

La această instituţie sunt internaţi 35 de beneficiari, iar 5 dintre ei sunt cazuri sociale. Cea mai bătrână bunică de la centrul de bătrâni din Victoria are 92 de ani, iar cel mai tânăr 66 de ani.  Înainte de pandemie bunicii au vizitat mai multe obiectivele turistice din Ţara Făgăraşului, mănăstirea de la Cârţişoara,  mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, muzeul ,,Badea Cârţan’’, muzeul ,,Valer Literat’’ şi Păstrăvăria Albota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here