530 de victime au dat şoselele din judeţul Braşov în primele şapte luni din 2019, 2020, 2021, iar 62 dintre acestea au decedat din cauza rănilor suferite în cele 340 de accidente rutiere. Multe dintre aceste evenimente rutiere s-au petrecut pe DN1, şoseaua morţii aşa cum au denumit-o conducătorii auto.  Totuşi numărul accidentelor rutiere produse pe drumurile din judeţul Braşov  este în scădere în acest an faţă de anii trecuţi, dar evenimentele rutiere sunt mult mai grave soldate cu persoane decedate.  Aşa arată statisticile   făcute publice, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov. În perioada 1 ianuarie – 26 iulie 2019 pe şoselele din acest judeţ au avut loc 140 de accidente rutiere, iar în aceeaşi perioadă din 2020, s-au înregistrat   123 de accidente. A scăzut însă numătul evenimentelor rutiere în 2021, la 77. Din păcate, aceste accidente rutiere s-au soldat cu persoane decedate.   Astfel, conform statisticilor IJP Braşov,  în primele şapte luni ale lui 2019 au fost 15 morţi în accidente rutiere,  în 2020 numărul acestora a crescut la 21, iar în prima parte a lui 2021 au decedat pe soselele din judeţ 26 de persoane.   În schimb, numărul răniţilor grav a scăzut, de la 155 în primele şapte luni ale lui 2019 la 115 răniţi în aceeaşi perioadă din 2020 şi la 66 de răniţi grav în acest an.

  • Printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere se numără viteza neadaptată la condiţiile de drum, viteza neregulamentară, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, depăşire neregulamentară, neacordare prioritate pietoni, neacordare prioritate vehicule, abateri săvârşite de către biciclişti, abateri săvârşite de către pietoni, respectiv traversare neregulamentară, deplasare pe partea carosabilă şi nerespectarea prevederilor legale de către conducătorii de atelaje hipo”, informează IPJ Braşov. Pentru a preveni evenimentele rutiere, poliţiştii efectuează periodic acţiuni pe linie rutieră.

 

Şoseaua morţii, DN1

Şoseaua morţii a îndoliat mai multe familii de români ai căror membri au fost victime în accidente rutiere grave.  Cele mai fierbinţi porţiuni ale şoselei s-au dovedit a fi Perşani-Şercaia-Mândra, zona Dridif şi Vlădeni.

  • Un grav accident s-a petrecut marţi, 8 ianuarie 2019, înainte de ora 10.00,  pe DN1, între  Şercaia şi Perşani. Un autoturism marca Toyota în care se aflau două persoane a intrat în coliziune cu un TIR.  Pasagerii din autoturism, soţul de 45 de ani şi soţia de 38 ani, au rămas încarceraţi, iar soţia n-a mai putut fi salvată.
  •  Un alt grav accident rutier s-a petrecut pe DN1, între Ghimbav şi Codlea, joi, 10 ianuarie, în jurul orei 23.30. În accident au fost  implicate  un autoturism şi un autobuz în care  erau 40 de persoane. Şoferul a decedat.
  •  Un grav accident rutier a avut loc pe DN1, la ieşirea din localitatea Mândra, spre Făgăraş,   joi, 3 ianuarie 2019, în jurul orei 8.00. Două autoturisme au intrat în coliziune, iar în urma impactului   o persoană a rămas încarcerată, iar alte patru au fost rănite.
  • Vineri, 28 decembrie 2019,  în jurul orei 13.20,  pe DN1, între localităţile Mândra şi Şercaia, la kilometrul 225, 3 autovehicule au fost implicate în accidentul rutier în urma căruia două persoane au decedat şi alte trei au ajuns la spital în stare gravă.

Autoturisme transformate în sicrie

E  evenimentele rutiere de pe DN1 au dus la decesul unor tineri pentru care autoturismele lor s-au transformat în sicrie. Cu astfel de statistici,  România se află pe locul 9 în Europa la numărul de accidente rutiere.

  • Sf. Ilie, 20 iulie, cu puţin înainte de miezul zilei, un tânăr din Făgăraş a decedat în maşina sa care a intrat într-un  microbuz.
  • În noaptea de 19/20 martie  2020,  în jurul orei 1.00, pe DN1, în localitatea Viştea de Jos, autoturismul  în care erau 3 tineri a intrat într-o  casă, iar în urma impactului  un tânăr de 21 de ani a decedat pe loc, iar un altul a decedat la spital
  •  La începutul lunii martie 2020, un grav accident rutier s-a petrecut pe DN1,  la ieşire din Vlădeni spre Făgăraş, la km 195+800 m, în urma impactului dintre două autoturisme, au rezultat 4 victime, iar un tânăr de 19 ani a decedat
  •   Un alt accident rutier s-a produs   tot pe DN1, între Mândra şi Şercaia, când un VW Transporter s-a răsturnat, rezultând  3 victime.
  • Tot pe DN1, la ieşirea din localitatea Sâmbăta de Jos, un tânăr de 20 de ani a decedat pe loc după ce a pătruns cu autoutilitara pe contrasens, unde a fost spulberat de un TIR, un  tânăr de 20 de ani piezându-şi viaţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here