Şcolile făgărăşene îşi vor deschide porţile pentru elevii lor luni, 13 septembrie 2021.  Dacă la Făgăraş nu au fost schimări semnificative, începutul noului an şcolar aduce noutăţi pentru instituţiile de învăţământ din oraşul Victoria, la ambele licee fiind numiţi directori interimari.

Prof. Anda Silea, director la Liceul ,,IC Drăguşanu’’

În acest an şcolar, Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu’’ va fi condus de  echipa formată din profesoara Anda Silea, director general,  şi profesoara Ana Maria Gălbincea ca  director adjunct. Decizia de numire a ajuns la liceu în data de 1 septembrie a.c. În anul şcolar 2021 – 2022,  la Liceul Teoretic sunt înscrişi peste 700 de elevi repartizaţi  în 34 de clase, dintre care  14  clase la ciclul primar, 12 la ciclul gimnazial şi 8 clase în ciclul liceal. ,,În urmă cu 16 ani am păşit la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu’’ ca profesor de limba română, dar în ultimii doi ani de şcoală am condus  Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat’’. După doi ani, revin la Liceul Teoretic  cu speranţa că vom fi cea mai eficientă echipă. Îmi doresc foarte mult să avem rezultate bune, să continuăm la nivelul calitativ aşa cum am obişnuit comunitatea. Vom  face tot ceea ce se este mai bine pentru elevi şi comunitate’’ a spus Anda Silea, director la Liceul Teoretic  ,,IC Drăguşanu’’.

Director nou la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat’’

Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat’’ are un nou director pentru anul şcolar 2021 – 2022. Profesoara Codrina Anghel a fost numită în funcţia de director de către IŞJ Braşov începând cu data de 1 septembrie 2021. Noul director este din Făgăraş şi în ultimi doi ani de şcoală a fost director adjunct la Liceul Teologic Ortodox ,,Sfântul Constantin Brâncoveanu’’. ,,Am fost numită director la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat’’ din Victoria pentru că în şcoală nu era niciun titular care să-şi dorească postul.    Colegiul tehnic este o şcoală impresionantă cu multe clădiri care necesită foarte mult timp pentru administrare, nu e o şcoală uşoară, dar oamenii de aici sunt bine clădiţi profesional şi ţin în picioare această instituţie.  Conform planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2021 – 2022 s-au realizat cele două clase   a IX-a. La clasa a IX-a profesională s-au înscris 18 elevi, iar la clasa a IX-a de liceu sunt înscrişi 10 elevi. Cu acordul Consiliului de Administraţie s-au făcut câteva transferuri pentru a se complete locurile la clasa de liceu. Şase copii care au dat admiterea în anul 2020 şi erau înscrişi la şcoala  profesională au vrut să se  transfere la clasa de liceu. Prin urmare şi clasa a IX-a de liceu a ajuns  la număul de copii necesar să funcţioneze. Avem 8 profesori  titulari care predau la clasele de liceu şi profesională’’  a spus Codrina Anghel, directoarea de la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat’’.

Grădiniţele arondate  CT ,,Dr. Alexandru Bărbat’’

În oraşul Victoria funcţionează două grădiniţe care sunt arondate la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat’’, unde îşi desfăşoară activitatea 11 educaloare.  La Grădiniţa nr. 1 de pe strada Libertăţii funcţionează  patru grupe cu copii  cu vârste cuprinse de la 2 – 6 ani,  mare parte dintre   frecventând  programul prelungit unde beneficiază atât de masă cât şi de ore de somn. A doua grădiniţă din oraş cu program normal (8.00-12.00) funcţionează pe strada Mihai Eminescu, unde sunt trei grupe de copii. În această instituţie mai sunt locuri libere, iar  părinţii sunt aşteptaţi să depună dosarele de înscriere. ,,Din acest an şcolar  s-a înfiinţat o grupă nouă de copii pentru că nu există creşă la Victoria şi era nevoie de o formă de şcolarizare pentru copiii mici şi s-a aprobat o grupă de copii cu vârste între   2 şi 3 ani.  Această grupă s-a format la Grădiniţa nr. 1 de pe strada Libertăţi, are 20 de locuri şi până în prezent 18 au fost ocupate’’ a mai spus Codrina Anghel, directoarea CT ,,Dr. Alexandru Bărbat’’. (Carla TATU)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here