Spectacolul de teatru ,,Cafeaua Domnului Ministru” s-a desfăşurat luni, 6 septembrie, 2021, la Casa de Cultură din Victoria,  cu  sala plină.   Oameni de toate vârstele s-au bucurat să vadă această piesă de teatru  în oraşul lor  în  distribuţia de excepţie a maestrului Constantin Cotimanis, Iuliei Dumitru şi Adei Dumitru.   Publicul a  gustat din plin subiectul, distrându-se  la fiecare replică a actorilor care ironizau viciile, abuzurile şi problemele de moralitate ale politicienilor ajunşi în funcţii publice. Piesa este o comedie satirică despre clasa politică şi anturajul acesteia,  fie că vorbim de instituţii statale sau ,,protejaţi’’, iar situaţiile ridicole şi  comice  prezentate au atras  atenţia  asupra problemelor reale ale clasei politice actuale. ,,A fost o seară deosebită, piesa am gustat-o din plin, iar interpretarea actorilor a fost de excepţie. Eram dornici de teatru. Voi veni la teatru ori de câte ori se va organiza la Victoria” a spus un localnic prezent în sală.

Primarul Camelia Bertea:,,Cultura se va întoarce încet, încet la Victoria”

,,Am avut deosebita plăcere să ne aflăm alături de Domnul Constantin Cotimanis, Iulia  Dumitru şi Ada Dumitru la spectacolul de teatru ,,Cafeaua Domnului Ministru” care s-a desfăşurat la Casa de Cultură din Victoria . A  fost un spectacol extraordinar, cu o sală plină. Victorienii au fost dornici să participle la un spectacol de teatru, iar acesta a fost unul de excepţie. Sperăm  şi într-o colaborare viitoare, care va fi un beneficiu pentru locuitorii oraşului Victoria şi pentru ca  încet,  încet şi cultura să se reîntoarcă la Victoria” a declarat Camelia Bertea, primarul oraşului Victoria.

Iulia Dumitru: ,,Sunteţi  ca nişte  stâlpi de rezistenţă în faţa tăvălugului mondial”

,,Oamenii din Ţara Făgăraşului, nu doar din Victoria, sunt aparte, nu pot să-mi explic, probabil că tărâmul este altfel, are energii aparte. Am avut la Victoria un public extrem de prietenos,  deschis,  doritor de teatru. M-am  simţit ca-ntr-o  comunitate care iubeşte teatrul şi cultura, oameni frumoşi şi doritori de a ne vedea, de a reacţiona, de a ne aplauda. O sală plină, activă,  am  simţit publicul aproape, ca un burete.   Vom veni cu un spectacol de suflet undeva în noiembrie, va fi un mini turneu care va cuprinde şi Ţara Făgăraşului.  Sunteţi  atât de frumoşi şi vă doresc din tot sufletul să rămâneţi aşa, pentru că este nevoie de oameni ca voi  în lumea aceasta.  Sunteţi ca nişte  stâlpi de rezistenţă în faţa tăvălugului ăsta  mondial de nestăvilit”.

Constantin Cotimanis: ,,Voi reveni în Ţara Făgăraşului”

Reporter:  Aţi ajuns în Ţara Făgăraşului de mai multe ori în ultima vreme, ce vă leagă de zona noastră?

Constantin Cotimanis: Eu ştiu ce fire nevăzute mă leagă de Ţara Făgăraşului? Cred că mă leagă durerea din trecutul nostru,  trecutul aproape recent la scara istorică. Mă atrage  faptul că acolo s-a luptat pentru o viaţă mai bună. Mă apucă însă disperarea când văd că această viaţă mai bună n-a venit. Dar mă apucă şi speranţa când sunt în Ţara Făgăraşului că se vor găsi luptători care să lupte mai departe pentru cauza nobilă a poporului român. Asta mă apropie. De de când am fost cu prezentarea filmului ,,Între Chin şi Amin”  la Arpaşu de Jos,  am văzut ce fel de oameni sunt  în Ţara Făgăraşului. Pot spune că în tot  locul sunt oameni de toate felurile, dar în Ţara Făgăraşului speranţa este mai mare  pentru ceea ce  zace acolo. Asta mă determină să vin şi să revin în zona Făgăraşului şi de câte ori vin Dumnezeu le aranjează de aşa natură că întâlnesc exact oamenii de care am nevoie ca să respir. Este minunat în această parte de ţară.

R.: Aţi prezentat spectacolul de teatru ,,Cafeaua Domnului Ministru” pe scena Casei de Cultură din oraşul Victoria. Cum v-aţi simţit la Victoria?

Constantin Cotimanis:  Am rămas surprins. Într-un oraş ce pare părăsit, parcă a venit dintr-un film SF o sală plină. S-a umplut  sala ca să asculte cu sufletul la gură critica noastră  asupra   societăţii politice contemporane,  asupra clasei politice, o  critică făcută cu zâmbetul pe buze, iar în final arăt  cât de trişti şi  plini de speranţă suntem prin poezia pe care o spun la sfârşitul piesei. Mă voi întoarce  în oraşul Victoria pentru că este o foamete de  teatru, o foame de  spectacol bun, nu vreau să combat alt fel de spectacol, dar oamenii au nevoie  să  comunice cu noi şi să comunice cu interiorul lor. Iar piesa  le-a oferit  în seara cu pricina acest prilej.  Sunt bucuros, nu m-am  aşteptat să găsesc oameni atât de speciali în acest oraş, parcă au  venit la tratament.

R.: Veţi mai reveni la Victoria?

Constantin Cotimanis: Vom reveni aici  întotdeauna, vom reveni cu piese care să însemne ceva pentru  cel care priveşte, cel din  sală. Pentru că nu ne putem trăda noi pe noi, trebuie să comunicăm, timpul este scurt, timpul se grăbeşte şi trebuie să comunicăm  lucruri esenţiale pentru sufletul nostru, pentru mersul nostru mai departe în viaţa asta.  Fiind o perioadă grea, aceasta pe care o trăim, dar şi după ce va trece,  iubiti-vă  oameni buni pentru că numai în iubire există speranţă, iubire şi speranţă.    (Lucia BAKI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here