Lucrările de restaurare la  biserica ortodoxă din satul Corbi sunt în derulare. Asta după ce preotul paroh Adrian Ghindea a deschis  o campanie pentru susţinerea proiectului de salvare al locaşului de cult edificat în anul 1880.  Comunitatea locală a fost prima care s-a implicat în  acţiunea preotului Ghindea, urmându-le exemplul şi alţi oameni de bine. Societatea Purolite din Victoria   a ales să sprijine şi  această iniţiativă a comunităţii din Corbi implicându-se cu sponsorizări.

Am făcut acum doi ani acoperişul, care era vechi de când e biserica, din 1880. Prima dată se face ce e deasupra, apoi ce este dedesubt. Am scos apoi din biserică toată podina, care era la fel de veche. Era toată coaptă.  Am reuşit să turnăm şapa, în direcţia aceasta s-a îndreptat sprijinul financiar pe care l-am primit. Am turnat o şapă de ciment, cu izolaţie, cu plase, pe toată suprafaţa bisericii. A fost un proiect mai mult decât necesar. Sper să ne ajute Dumnezeu să facem şi încălzirea. Lucrarea este mult mai amplă. Dar bănuţii aceştia s-au dus în şapă şi în jurul bisericii” a declarat preotul paroh Adrian  Ghindea.

Cu implicarea companiei Purolite, lucrările s-au derulat cu succes, lucrarea  stârnind reacţii de bucurie şi din partea enoriaşilor.

  •  ,,Împăcarea a venit şi din partea Domnului, pentru că totul a decurs foarte bine, iar lucrările s-au realizat cu succes. Acest proiect a avut parte de o binecuvântare,  finalizarea icoanei Sfântului Dumitru,  o icoană la care s-a lucrat vreo doi, trei ani de zile şi pe care nu credeam să o văd vreodată. A fost ca o binecuvântare, pentru că am început cu ajutorul sfântului şi terminăm tot cu el. Mai mult de atât nu poţi să-ţi doreşti de la Dumnezeu” a mai spus părintele Ghindea.

Localnicii cu dare de mână  au   sprijinit  această iniţiativă, dar au fost şi săteni care nu s-au implicat în acest  proiect.

,,Chiar dacă nu pot contribui cu bani, biserica oricum va merge înainte şi lucrările vor continua. Cu voia lui Dumnezeu şi cu sponsorizările primite vom termina încet totul. Mulţumim lui Dumnezeu şi celor darnici pentru ajutorul oferit” a completat preotul paroh Adrian Ghindea.

Sponsorizarea primită de către biserica din Corbi este parte dintr-un proiect mai amplu, de implicare a companiei Purolite în susţinerea nevoilor comunităţilor din jurul oraşului Victoria şi nu numai, prin finanţarea unor acţiuni precum ”Caravana cu Medici” din Ucea, prin donaţii către unităţile medicale din zonă sau prin organizarea de activităţi de donare de sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here