AGRO CS România,  Mândra 57B: Facem o lume mai frumoasă!

Apropierea sezonul  rece înseamnă, pentru  iubitorii de plante, fie ele de grădină sau de  apartament, reguli  ce trebuie respectate  dacă doresc să se bucure  şi în anul următor  de frumuseţea grădinilor lor. În acest sens,  specialiştii de la AGRO CS  vin în ajutorul lor cu sfaturi şi produse care trebuie aplicate în pregătirea plantelor pentru sezonul de îngheţ. Este foarte important să facem corect  şi la timp pregătirea de iernare  cu produse de bună calitate deoarece acest proces va avea roade vizibile în sezonul următor. Pregătirea plantelor pentru iarnă începe în sezonul de toamnă. Pregătirea înseamnă fertilizarea cu formule total diferite de formulele necesare vara şi primăvara . Fertilizantul care pregateşte plantele pentru sezonul îngheţului are  rolul  de a pregăti sistemul radicular pentru iernat. Astfel, acesta va stopa creşerea plantei, va întări şi pivota rădăcina plantei pentru a o face mai rezistenţă pe timpul sezonului rece. Acest proces începe din luna octombrie  prelungindu-se şi în noiembrie, tocmai  pentru a lăsa timp plantei să se adapteze noilor condiţii cât mai natural. Şi  gazonul are nevoie de pregătire pentru sezonul rece, în acest sens folosindu-se fertilizarea cu produse de calitate.

Sfaturi utile de la AGRO CS Mândra

Fertilizarea poate fi de două tipuri:

  •   Chimică cu produse care au formule controlate
  •  Fertilizant organic care este natural şi nu are componente chimice. Fertilizantului organic i se poate  adăuga şi mraniţă şi astfel poate fi  folosit pe toată perioada anului.

În cazul în care, în decursul anului, se fac fertilizări chimice, recomandăm ca toamna  să se aleagă o  fertilizare organică.  Şi asta pentru că fertilizarea organică, pe lângă rolul de fertilizant, mai are rolul de a cristaliza sarea din sol, astfel salinitatea se concentrează în cristale şi permite plantei să absoarbă mai puţină sare. Pe când fertilizantul chimic aduce aport de sare în sol, crescând salinitatea solului. Printr-o fertilizare corectă, planta  va ieşi din perioada de iarnă  mai viguroasă, cu pierderi minime în urma îngheţului şi cu nutrienţi suficienţi pentru perioada de după îngheţ.

Rolul scoarţei în pregătirea plantei de iarnă

Tot în perioada de toamnă se foloseşte scoarţa.  În sezonul rece, scoarţa  nu are rol ornamental  aşa cum are în principal în perioada de primăvară – vară. Toamna se creşte grosimea scoarţei în jurul plantei, având rolul de protecţie a rădăcinilor.  Astfel, va menţine o umiditate scăzută în sol, diminuând  efectul  îngheţului asupra rădăcinilor, dar în acelaşi timp lăsând  rădăcina mai liberă. În perioada imediat următoare îngheţului, rădăcina fiind mai viguroasă va forţa planta să intre mai repede în vegetaţie.

  • Pentru gama de toamnă, ACS Mândra pune la dispoziţia cetăţenilor  produsele necesare pentru plante,  dar şi pentru gazon.
  • Pentru orice informaţie specialiştii nostri vă stau la dispoziţie!

AGRO CS – România

  • Mândra, nr. 57 B
  • Tel: 031/7800117, 031/7800116
  • e-mail: agrocs@agrocs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here