În luna septembrie nu a fost convocat CL Făgăraş în şedinţă ordinară, dar nu s-au organizat nici întrunirile comisiilor de specialitate. Executivul spune că aşteaptă îndrumări de la Prefectura Braşov, pe când  consilierii locali  ridică din umeri, spunând că n-au primit nicio invitaţie până în prezent. ,,Urgenţele” invocate de primar la începutul lunii septembrie  prin convocarea şedinţelor extraordinare- de îndată s-au dizolvat acum în adrese şi plângeri semnate de ambele părţi.

Primarul chemat la bară

La Tribunalul Braşov, secţia contencios   administrativ şi fiscal, a fost înregistrat dosarul nr. 3839/62/2021 în care reclamanţi sunt cei  10 consilieri locali pe care primarul a vrut să-i excludă din legislativ, iar pârât primarul Făgăraşului. Prin acest dosar, înregistrat la  data de 29 septembrie a.c., grupul celor 10 consilieri locali cere suspendarea executării actelor administrative puse pe tapet în Legislativ în şedinţele extraordinare de la începtul lunii septembrie, respectiv una la 1 septembrie şi alte două pe parcursul zilei de 2 septembrie.  Grupul celor 10 consilieri este format din aleşii locali de la PNL, PSD, USR-PLUS, Pro România, respectiv Aldea Iuliana, Butunoiu Nicolae, Clonţ Valentin, Crăciun Monica, Cupu Lucian, Gavrilă Dan, Ludu Aurel, Paicu Cristina, Polmolea Corina, Ştirbu Cosmin.

  • ,,Pentru cele trei şedinţe extraordinare –de îndată    nu s-a justificat caracterul de urgenţă. Ne-am adresat instanţei pentru a stopa  abaterile de la legalitate, care la UAT Făgăraş se pare că sunt trecute cu vederea. Ne-am adresat şi Prefecturii Braşov pentru a avea un punct de vedere. De asemenea, am solicitat Prefecturii Braşov  o explicaţie juridică asupra  HCL-ului emis în februarie 2021 privind majorarea tarifului la salubritate, dar încă nu am primit un răspuns oficial. Vom continua acţiunile întrucât  este vorba şi despre abuz în serviciu şi fals în acte oficiale. La Primăria Făgăraş se continuă  cu ,,merge şi aşa” a spus Cristina Paicu, consilier local USR-PLUS.
  • ,,Este un fel de alba-neagra la Primăria Făgăraş, ba ne invită la şedinţe, ba ne consideră eliminaţi din Legislativ.  Instanţa va stabili ce este corect. Nu se mai poate continua în acest fel. Vom continua acţiunile  până se va intra în normalitate” a spus Lucian Cupu, consilier local PNL.

Prefectul Ctălin Văsii: ,,Nu s-a mai înregistrat în ţară o situaţie similară”

Scandalul dintre Executiv şi Legislativ a ajuns şi pe masa prefectului Judeţului Braşov, Cătălin Văsii. ,,Eu am răspuns la adresele primite în termenul legal printr-un punct de vedere.  În privinţa celor 10 consilieri locali nu pot emite un Ordin pentru că nu am primit de la Primăria Făgăraş documentele solicitate pentru a face constatarea. Este vorba despre  un referat semnat de secretarul primăriei şi de primar.  Nu voi avea nicio întâlnire pe această temă în perioada următoare. Am avut deja mai multe întâlniri cu toate părţile, dar pentru a emite un Ordn am nevoie de documentele solicitate pe care nu le-am primit. Un astfel de scandal eu ca prefect nu am mai întâlnit, dar nici în ţară nu a fost vreo situaţie similară. Trebuie să-şi rezolve problemele pe plan local” a spus prefectul Cătălin Văsii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here