Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov va înfiinţa, cu fonduri nerambursabile, 3 centre de zi de consiliere şi sprijin pentru copiii cu tulburări de comportament, aflaţi în risc de separare de familie, şi familiilor acestora.  Aceste centre vor funcţiona la Braşov, Făgăraş şi la Rupea.

  • Centrul de la Făgăraş va fi deschis în strada Republicii nr. 2 şi va avea o capacitate de 30 de locuri. Vor beneficia de servicile acestei unităţi sociale copiii şi amiliile acestora din Făgăraş, Şercaia, Victoria, Viştea, Beclean, Voila, Şoarş, Cincu şi Sâmbăta.
  • Centrul de la Rupea, tot cu 30 de locuri,  va fncţiona în sediul centrului de plasament ,,Casa Ioana” şi va consilia copiii din Rupea, Dacia, Homorod, Ungra, Racoş, Caţa şi Buneşti.
  • La unitatea din Braşov vor putea apela copiii şi familile acestora din Săcele, Tărlungeni, Hărman, Sânpentru, Cristian, Ghimbav, Braşov şi Budila. Aceste unităţi de consiliere vor oferi servicii pentru cel puţin 110 copii, aşa cum arată proiectul DGASPC Braşov. ,,Pe parcursul anului 2021 a fost dezvoltat un program de identificare şi monitorizare a copiilor cu tulburări de comportament, aflaţi în risc de separare. Centrele vor fi înfiinţate până la sfârşitul anului în cadrul proiectului ,,Copiii şi tinerii noştri mai aproape de comunitate” comunică reprezentanţii Drecţiei. Beneficiarii centrelor vor primi  consiliere psihologică, socială, medicală, educaţională şi juridică, de sprijin şi îndrumare prin programe educaţionale, orientare şcolară şi profesională, psihoterapie, servicii de sprijin şi asistenţă acordate pentru promovarea şi respectarea drepturilor copilului în cadrul familiei şi de  dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă.   Proiectul prevede un program de asistenţă şi sprijin pentru tinerii din instituţiile de tip rezidenţial. 30 de tineri din centrele de plasament care părăsesc sistemul rezidenţial vor fi beneficiarii acestui program.  Proiectul „Copiii şi tinerii noştri mai aproape de comunitate!” este cofinanţat de Uniunea Europeană, are o valoare de aproape 6 milioane de lei şi va fi imlementat până în 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here