O delegaţie din oraşul Victoria condusă de primarul Camelia Bertea a vizitat, în perioada 26-28 noiembrie a.c., oraşul Chevilly-Larue din Franţa  la invitația primăriei. Chevilly-Larue este o localitate înfrățită cu orașul Victoria încă din 1994, dar și cu alte 3 localități din Franța, Spania și respectiv Germania.  Din delegaţie a făcut parte şi senatorul USR, Irineu Darău.

  • ,,S-a  discutat despre posibile evenimente comune în următorii ani, având în vedere și că, în 2024, Jocurile Olimpice se vor desfășura la Paris. Am avut acolo oportunitatea să înțelegem cum funcționează asociații și proiecte de amploare, care ajută comunitatea locală în mai multe domenii. Deși în cazul Chevilly-Larue vorbim de un buget de aproape 100 de ori mai mare decât cel al orașului Victoria, credem că ne putem inspira și acasă din ceea ce am văzut afară. A fost o experiență multiculturală care ne-a îmbogățit și care a consolidat relația de înfrățire” a titrat senatorul Darău pe facebook.

A fost o bună ocazie ca primarul Camelia Bertea  să cunoască modul în care este organizată activitatea în administraţia publică direct de la omologul ei francez, dar totodată  a interacționat și cu oameni-cheie din aparatul primăriei și din asociații locale

Primarii din Victoria şi Chevilly-Larue

  Vizita francezilor la Victoria

O delegaţie din oraşul francez Chevilly-Larue a vizitat   oraşul Victoria în 2018, la sfârşitul lunii octombrie, mai précis reprezentanţii   Asociației Chevilly Larue şi   președintele acesteia, Philip Boavin. Atunci s-a stabilit finanțarea unor proiecte pentru trei instituții de învățământ din oraş, respectiv dotarea bucătăriei de  la Clubul Copiilor, un proiect de promvare  al tradiţiilor locale la  CT ,,Dr. Alexandru Bărbat”,   iar la Liceul Teoretic ,,IC Drăgușanu”   proiectul școlar ,,monitorizarea factorului de mediu și turism”.

 

Oraşe înfrăţite de 27 ani

Asociația Chevilly- Larue a fost înființată în urmă cu 27 de ani, în 1994 s-a făcut cel mai important pas când s-au semnat actele de înfrățire între cele două orașe. La vremea respectivă primar era Viorel Olteanu.  Biroul asociației de prietenie Chevilly Larue este format din președinte Marilena Constantin, vicepreședinte Angela Farcași, contabil Camelia Ciobanu, cenzor Alexandrina Pasăre și casier Adriana Ciornei. De la înființarea asociației președinții au fost:

  • Ion Baiulescu  (1990 – 1991)
  • Luminița Bucelea (1991 – 2001)
  • Nina Ionescu (2001 – 2004)
  • Doina Gheorghe (2004 – 2005)
  • Olimpia Beca ( 2004 –  2016)
  • Marilena Constantin (2016 – prezent)

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here