Un făgărăşean care se mândreşte cu Cetatea a făcut o donaţie  Muzeului Ţării Făgăraşului constând în bunuri culturale care se încadrează la categoria ,,artă decorativă”. Nicolae Sabin Dordea a predat recent muzeului mai multe obiecte proprii pe care le are moştenire de familie.

  • ,,Donația a fost făcută cu titlu de exemplu, nu din mândrie sau fală gratuită. Mi-aş dori ca şi alţi făgărăşeni să se implice pentru că nu este suficient să ne mândrim cu castelul medieval  ci să participăm fiecare cu ceea ce avem valoros. Am strâns mai multe obiecte pe care le-am donat muzeului. Este un goblen  realizat într-un atelier din Franţa pe la mijlocul secolului trecut pe care l-am moştenit de la mătuşa mea care a trăit la Roma. Goblenul are dimensiunile 2m/1,5 m. De asemenea, un serviciu de ceai/cafea  Bohemia care se folosea în perioada interbelică, un set de tacâmuri Zollinger din argint cu lamele aurite şi un ulcior din sticlă din aceeaşi perioadă” a declarat Nicolae Sabin Dordea.

Aşa cum susţin reprezentanţii muzeului, tapisera va fi încadrată  în expoziţia de bază a instituţiei.   Nicolae Sabin Dordea este făgărăşean şi  a deţinut funcţia de director la ENGIE timp de 15 ani, iar de 2 ani este pensionar. Făgărăşeanul a cochetat cu pictura şi sculpura, piesele realizate fiind expuse de-a lungul timpului. Monitorul de Făgraş va prezenta în rubrica ,,Oameni de lângă noi” un interviu cu făgărăşeanul Nicolae Sabin Dordea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here