Satul Hărseni are de acum un cămin cultural modern unde se pot organiza evenimente locale, dar şi ale familiilor din localitate.  Primăria Hârseni a finalizat lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare la acest obiectiv.

  • ,,Renovarea și dotarea căminului cultural din Hârseni s-a finalizat. Au fost  realizate lucrări de faianţare, s-a montat gresie, parchet, au fost montate  geamuri şi uşi noi, calorifere. S-a pavat curtea şi s-au montat lămpi. Bucătăria a fost dotată cu aragaze, frigidere, chiuvete de inox,  iar sala de spectacole cu mese şi scaune, draperii, feţe de masă, etc. A fost montată şi o centrală termică pe gaz. Mobilierul din cămin este nou, de ultimă generaţie” a declarat Daniel Dâmboiu, primarul comunei Hârseni

Investiţii în infrastructură

Investiţiile continuă în comuna Hârseni, aşa cum explică primarul Daniel Dâmboiu.

  • ,,Avem încă 6 proiecte de investiţii la care vom începe lucrările. Cu finanţare prin programul Anghel Saligni vom începe lucrările de asfaltare pentru o porţiune de 1,8 km de pe DC 169 A, de pe  Valea Sebeşului, şi 1,2 km la Măliniş.  Şi drumul de pe Valea Sebeşului de 5 km  va fi modernizat, iar  lucrările vor începe în primăvară cu altă sursă de finanţare. Avem proiectul de realizare reţele de apă şi canalizare la Măliniş şi proiectul prin care vom realiza rigole, podeţe şi trotuare la Mărgineni, Sebeş, Hârseni” a   spus primarul Daniel Dâmboiu.

Proiect pentru dotarea şcolii din Hârseni

La Şcoala Gimnazială  Hârseni unde sunt înscrişi 208  din toată comuna se vor acorda burse, suma totală alocală la rectificarea bugetară a fost 14.000 lei. O sumă de 17.720 lei a fost alocată de la bugetul local pentru achiziţionarea unui copiator şi a 4 laptopuri pentru şcoala din comună.

  • ,,Pentru şcoală  avem un proiect european,   depus încă din noiembrie 2020 pe programul POCU, în valoare de 360.000 de lei, prin care vom dota unitatea de învăţământ cu tablete, table interactive şi laptopuri. Urmează să semnăm contractul, proiectul fiind aprobat la finanţare. Tot în privinţa şcolii, vom intabula clădirea şcolii din Mărgineni pe primărie pentru a putea obţine finanţare pentru reabilitarea acesteia. Sunt multe clădiri în comună care nu sunt intabulate, primăria, dispensarul, şcoala, căminul cultural” a mai adăgat primarul Daniel Dâmboiu.

Primăria Hârseni a pregătit încă 4 proiecte pentru montarea de staţii de reîncărcare maşini electrice.

  • ,,Vom obţine finanţarea pentru asfaltarea Drumului de pe Valea Sebeș, realizarea de rigole şi podețe la  Copăcel, rigole  pe strada Câmpului din Sebeş,  reabilitarea căminului cultural din  Mărgineni. În această iarnă vom finaliza și 10 planuri parcelare” a explicat primarul comunei Hârseni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here