450 de copii de la şcolile şi grădiniţele din Lisa, Părău şi Ticuş vot beneficia de o masă caldă zilnic şi în semestrul al doilea din acest an şcolar. Şi asta întrucât programul-pilot al Guvernului privind  suportul alimentar cunoscut sub denumirea de „Masa caldă” va continua pentru  preşcolarii şi elevii din unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din mai multe comunităţi vulnerabile.  Din judeţul Braşov au fost selectate şcolile şi grădiniţele din Lisa, Părău şi Ticuş.  Fiecare elev va rimi o mâncare caldă în valoare de 10 lei/zi inclusiv TVA.

  •  „În perioada desfăşurării cursurilor, preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat vor primi cu titlu gratuit un suport alimentar constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei pe beneficiar, incluzând TVA. Se vor distribui produse alimentare obţinute în unităţi autorizate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare. Programul se derulează în paralel cu alte programe similare implementate şi cu sprijinul autorităţilor publice locale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Al treilea an

Programul pilot este la al treilea an de desfăşurare. El este menit să sprijine preşcolarii şi elevii din clasele primare şi gimnaziale, din comunităţile vulnerabile, pentru reducerea abandonului şcolar. În acest an şcolar, în primul semestru, în programul pilot au fost „prinşi” peste 450 de elevi din judeţul Braşov, de la şcolile din Lisa, Părău şi Ticuşu, care primesc o masă caldă sau un pachet alimentar în limita a 10 lei/zi/copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here