O familie din satul Şona, comuna Mândra, a fost victima hoţilor în noaptea de 26 spre 27 decembrie 2021. Soţilor Corca, Adrian de 58 ani şi Daniela de 53 de ani, crescători de animale, li s-a furat din staul 30 de oi, o pagubă de peste 15.000 de lei.

  •  ,,Noi locuim la nr. 12 în Şona, iar staulul de animale îl avem cam la 30 metri de casă. Am fost seara  pe la 18.00, dar şi pe la 21.00 şi am verificat ţarcul de oi şi era totul în regulă. Dimineaţa, a treia zi de Crăciun, când am mers la animale am constatat că lipseau vreo 30 de capete. Lipseau cele mai frumoase oi, de rasă, pe care le-am cumpărat cu câte 500 lei bucata,  şi 3 berbeci de rasă pe care am dat câte 700 de lei. Noaptea au fost furate oile, hoţii au avut timp să le aleagă pe cele mai bune. Au fost transportate cu vreun camion că altfel nu aveau cum să le ia pe toate. Am sunat la 112 şi ne-au trimis doi poliţşti, unul de la Şercaia şi celălalt de la Părău” a declarat Daniela Corca.

Soţii Corca sunt crescători de animale de mulţi ani şi trăiesc din veniturile obţinute de la animalele pe care le au, 100 oi, vaci şi porci.

  • ,,Au venit poliţiştii şi ne-au luat declaraţii pe care, au spus ei, le duc la Poliţia Mândra şi cercetările se vor continua. Ne aştetam să vină cu câini să ia urma oilor pentru a vedea unde au fost duse. Dar ne-au spus că nu mai sunt urme de la ploaie, iar oile sunt departe. Am declarat că bănuim cine ar fi hoţii, un cioban din Mărgineni şi o altă persoană tot din Mărgineni cu care am avut conflicte. Le-am spus şi ce probleme mari am avut cu acele persoane tocmai pentru a se duce acolo să cerceteze. Ne-au avertizat să nu mergem singuri să căutăm oile mai ales în cartierul de rromi din Galaţi că este periculos. Dacă mergeau în acea zi poate le găseau pentru că n-a ieşit din sat niciun camion, dar aşa probabil că oile au ajuns departe. Este o pagubă mare pentru noi” a mai spus Daniela Corca.

Şi în vară au fost furate animale din satul Şona.  De la familia Dragomir s-au furat 11 miei şi 2 oi,  mai spun soţii Corca, dar hoţii n-au fost identificaţi. (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here