Prefectul judeţului Braşov, Mihai Cătălin Văsii, în calitate de preşedinte al Comisiei judeţene de recensământ, a organizat joi, 17 februarie a.c., împreună cu conducerea Direcţiei Judeţene de Statistică, o întâlnire cu primarii având ca temă Recensământul populaţiei şi locuinţelor, care se va desfăşura în perioada februarie-iulie 2022.

  •  „În opinia noastră, este un recensământ foarte important, are loc odată la 10 ani şi influenţează major activitatea unităţilor administrativ-teritoriale, atât în ceea ce priveşte fondurile alocate acestora de la buget, cât şi  în perspectiva accesării unor fonduri europene care se alocă ţinând cont şi de numărul de rezidenţi din unităţile administrativ-teritoriale”, a declarat prefectul Cătălin Văsii.
    Prefectul a precizat  că persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode. Dovada recenzării online se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării, iar dovada necesară zilei libere se descarcă accesând link-ul https://www.recensamantromania.ro/.
    Recensământul populaţiei şi locuinţelor are ca moment de referinţă ora 0.00 a zilei de 1 decembrie 2021 şi este de tip combinat (surse administrative şi colectarea de la populaţie asistată de calculator). Colectarea datelor   se va face  în perioada 1 februarie- 9 martie 2022,  iar în cazul autorecenzării în perioada 14 martie-15 mai 2022 şi colectarea datelor în teren (interviu faţă în faţă cu persoanele) prin utilizarea dispozitivelor mobile (16 mai-17 iulie 2022).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here