Problemele cu care se confruntă elevii au fost subiect de analiză pentru Protecţia Copilului şi Inspectoratul Şcolar care încearcă să găsească soluţii. O întâlnire pe această temă a avut loc joi, 17 februarie la care au participat și reprezentanții  Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Braşov și ai Biroului de Siguranţă Şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov.

  • Întâlnirea s-a desfăşurat cu scopul identificării unor soluţii concrete menite să remedieze o serie de probleme apărute în unităţile de învăţământ pe aspecte legate de bullying, abuz fizic şi emoţional, abandon şcolar, lipsa interesului pentru învăţământ a copiilor, tulburări de comportament, neînţelegeri dintre elevi şi cadre didactice, precum şi de conflictele care apar între copiii din familii şi cei din sistemul de protecţie a copilului”, a informat purtătorul de cuvânt al DGASPC Braşov, Lidia Mailat.

S-a decis constituirea unor echipe formate din reprezentanţii celor patru instituţii, care se vor deplasa în perioada următoare în unităţile şcolare şi în comunităţile în care au fost identificate probleme. În acest sens, spune Mailat, DGASPC va deschide centre de consiliere la Făgăraș, Rupea și Brașov.

  • DGASPC Braşov va sprijini demersurile echipelor interinstituţionalizate prin serviciile specializate de consiliere şi sprijin pe care le vor oferi cele trei centre de zi de consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii ce vor fi deschise la Braşov, Făgăraş şi Rupea”, a mai subliniat Lidia Mailat.
    Reprezentanţii instituţiilor s-au reunit pentru a doua oară şi au decis ca aceste întâlniri să devină periodice pentru a asigura un climat propice pentru educaţia copiilor din familii şi a celor instituţionalizaţi în unităţile. De asemenea, se urmăreşte elimminarea conflictelor care apar, uneori, între copiii din familii şi cei din sistemul de protecţie a copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here