Foto: ediția 2021, Asociația ,,Cârțișoara“

Țara Făgărașului întâmpină primăvara la Cârțișoara, frumosul sat al lui Badea Cârțan. Asociația ,,Cârțișoara“ va organiza și în acest an Târgul Mărțișorului și al Florilor, ediția a 2-a, în perioada 26-27 februarie 2022.  În piațeta din fața Centrului cultural ,,Preot Radu Farcașiu” (fosta biserică romano-catolică din Streza Cârțișoara) vor fi expuse produsele artizanilor, meșteșugarilor și producătorilor locali din Țara Făgărașului.

  • ,,Suntem nespus de bucuroși să putem organiza din nou, la Cârțișoara, acest frumos Tâg al primăverii, al mărțișoarelor și florilor. Este un eveniment cultural și unul de socializare între oamenii din Cârțișoara și din comunitățile vecine din Țara Făgărașului. Un prilej de bucurie și reîntâlnire între oameni, prieteni, rude, colegi, cunoscuți, dar și de promovare a  lucrurilor frumoase din societate. Suntem bucuroși să susținem micii artizani, meștesugari și producători locali, îi încurajăm pe oameni să creadă în talentul și abilitățile lor. Invităm toate comunitățile locale să participe cât mai activ la acest eveniment“ a comunicat Asociația ,,Cârțișoara“.

Prima ediție a fost organizată în primăvara anului trecut.

  • ,,Târgul primăverii organizat în 2021  a fost o reușită a comunității din Cârțișoara și îl vom organiza și în acest an.  Mărțițoarele și produsele de artizanat vor fi realizate de către oamenii din comunitățile Țării Făgărașului și  nu sunt acceptați la Târg comercianții. Pe lângă mărțișoare, cumpărătorii vor putea alege și din țesături lucrate manual din lână ori bumbac (ciorapi de casă, botoși, vestuțe, căciuli pentru copii etc), broșe, decorațiuni din flori artificiale și de săpun, produse de uz casnic din lemn pictate ori pirogravate, ghivece de flori realizate din plastic reciclat la orașul Victoria, tablouri ale pictorilor din zonă, săpunuri de casă realizate din plantele și florile Țării Făgărașasului“ explică Laurențiu Dorodici de la Asociația ,,Cârțișoara“.

Nu vor lipsi meșterii artizani corfari din Cârțișoara cu produsele lor tradiționale:  coșuri, țecheri și chelteuri de nuiele, decorațiuni lucrate manual din lemn și nuiele, obiecte din lemn de uz casnic și gospodăresc. Vizitatorii pot achiziționa aceste produse  între orele 10.00 și 15.00.

  • ,,Târgul va fi onorat  de participarea a doi  productori de flori naturale din Țara Oltului: Sere Beltechi de la Viștea de Sus si  Iren Gergely de la Săcădate. Tot de la Sacadate va fi prezentă familia Stănilă, producători de legume și zarzavaturi  în solarul propriu, conserve tradiționale, gemuri și compoturi. Va participa și punctul gastronomic local ,,Casa Bunicii“, care va promova o serie de preparate culinare specifice Țării Făgărașului“ au adăugat Laurențiu Dorodici.

Participarea este gratuită atât pentru vizitatori cât și pentru expozanți. Înscrierile artizanilor și producătorilor se pot face la 0722594615.

  • ,,Mașinile se pot parca în parcarea publică din fața și de pe laterala căminului cultural Streza Cârțișoara (aflat în aceeași piațetă). Apelăm la păstrarea ordinii și liniștii publice și rugăm   conducătorii auto de a circula cu viteză redusă, adaptată unui trafic pietonal pe partea carosabilă și folosirea claxoanelor doar în caz de necessitate“ au mai spus organizatorii.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here