FOTO: wall-street.ro
Ministrul Educației anunță o dezbatere pe subiectul semestre versus trimestre, în luna martie, și anunță că a primit de la specialiști în Științele Educației din subordine analiza pe care a cerut-o pentru a fundamenta o eventuală trecere la trimestre a organizării structurii anului școlar 2022-2023, arată edupedu.ro. Într-un interviu pentru gandul.ro, Sorin Cîmpeanu are de data aceasta o abordare prudentă și susține, fără să insiste pe una dintre variante, că „este discutabil pentru că sunt argumente pro și contra”.

Reamintim că încă din aprilie 2021 ministrul Cîmpeanu spunea că el, persona, nu a înțeles niciodată trecerea la semestre și anunța că revenirea la anul școlar cu trei trimestre va fi lansată în dezbatere publică cel târziu „la toamnă”. Discuția a fost, însă, reluată în luna februarie 2022, când oficialul a spus că așteaptă ca experții în științele educației din subordine să fundamenteze trecerea la trimestre: „Am început cu semestre în 1998. Nu știu dacă e coincidență sau nu, dar din ’98 calitatea sistemului de învățământ a scăzut continuu”, a explicat Cîmpeanu. Acesta și-a exprimat deja opțiunea pentru trimestre în mai multe declarații publice, „este nenatural să ai o împărțire pe semestre atâta vreme cât ai două vacanțe clar poziționate, dincolo de voința oricui, aceea a sărbătorilor de iarnă și aceea a sărbătorilor pascale”, spunea pe 10 februarie ministrul Educației.

Revenind la declarația recentă, Cîmpeanu susține că a primit analiza solicitată de la Unitatea pentru Cercetare în Educație (n.red. o secție din Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație, făcută prin desființarea Institutului pentru Științele Educației de fostul ministru PNL, Monica Anisie) și își nuanțează astfel opinia spunând că va lansa o dezbatere în luna martie 2022.

Oficialul spune însă că ce nu crede că se va modifica vor fi cele 5 vacanțe, despre care dă de înțeles că ar fi bătute în cuie, fixate: „cele cinci vacanțe pe care le-am propus cred că vor rămâne așa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here