Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a lansat etapa de consultare publică pentru sectorul de autostradă Braşov – Făgăraş, care se va finaliza în 14 martie.

  • Scopul acestei consultări este de a îmbunătăţi şi completa documentaţia aferentă studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru Autostrada Braşov – Făgăraş, elaborată în anul 2008. Prin completarea documentaţiei se înţelege inclusiv îmbunătăţirea conexiunii cu sectorul de autostradă Sibiu – Făgăraş, dar şi cu autostrada Braşov – Bacău. Consultarea este un pas important în alegerea variantei finale de traseu, deoarece comunităţile locale trebuie să fie de acord şi să beneficieze de avantajele acestei artere”, a anunţat Aurelia Clopot, consultant juridic în cadrul Companiei Naţionale de Investiţii.

Documentaţia privind traseul acestei autostrăzi poate fi consultată pe site-ul brasov-fagaras.ro, unde este disponibil şi un formular online, prin cetăţenii îşi pot exprima opinia privind acest proiect. De asemenea, opiniile pot fi transmise şi pe email, la adresa directia.tehnica@andnet.ro. Documentele pot fi analizate şi la primăriile localităţilor aflate pe traseu. Contractul pentru actualizarea Studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, în valoare de 18.174.952,71 lei fără TVA, a fost semnat de CNAIR cu Asocierea Search Corporation SRL – Protelco SA – Like Consulting SRL – Mega Muhedislik Musavirlik AS (Mega Engeneering Consulting INC.) în pe 24 august 2021. Termenul de finalizare a documentaţiei este de 25 de luni de la data semnării.
Segmentul de autostradă Braşov – Făgăraş (proiectat iniţial în anul 2008, ca parte a Autostrăzii Transilvania) va trece pe raza administrativă a municipiului Codlea şi a comunelor Dumbrăviţa, Şinca, Şercaia şi Mândra. În funcţie de varianta de traseu, lungimea acestui sector de autostradă este cuprinsă între 49,92 km şi 51,52 km. În general, traseele se suprapun, însă sunt două porţiuni pentru care au fost pregătite mai multe variante. Prima dintre aceste porţiuni este pe raza municipiului Codlea, unde ar fi afectată o fermă de porci. A doua porţiune este în satul Perşani (comuna Şinca), unde trebuie ocolită o zonă construită).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here