De când a apărut în mediul online informația   că în benzinării prețurile la combustibil se vor mări exagerat de mult, peste 11 lei/l, cetățenii au pornit spre acestea. Toate benzinăriile din zona Făgărașului au fost luate cu asalt. Oamenii s-au speriat  de prețul afișat de o benzinărie din Beiuș, de 11 lei/litru. Atunci s-au format cozi la benzinăriile din toată țara. Oamenii sunt speriaţi că preţurile, care şi aşa au crescut continuu în ultimele luni, vor exploda pe fondul conflicului dintre Rusia şi Ucraina.

  • Ministrul Energiei, Virgil Popescu a susținut miercuri că ,,România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a scris Popescu pe Facebook.
  • Nu există absolut niciun motiv ca mâine benzina să ajungă la 11 lei, dar există motive mâine, și am discutat și cu primul-ministru, ca organe de control ale statului român să se ducă peste benzinăriile care au ridicat nejustificat acest preț pentru că au apărut în poze prețuri de 11 lei, de 9 lei, de 10 lei, și de mîine să înceapă controale pentru că deja mi se pare că este o speculație, iar speculațiile trebuie asupru pedepsite mai ales în situații de criză, cum suntem acum, cu război la frontieră”, a mai spus miercuri seara, la Digi24, Virgil Popescu.
  • „Suntem cu un război la frontieră. Există foarte multe zvonuri, foarte multe fake-news-uri, este un război hibrid și ne putem aștepta ca în această perioadă să mai apară tot felul de zvonuri, așa cum am avut și cu valuta, că nu există valută în România. Există valută în România”, a mai afirmat ministrul.
Benzinaria din Sebes

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here