Ipocrizia primarului Sucaciu e la cote maxime. A făcut un obicei din a prelua idei bune de la alții, de a și le însuși, iar apoi de a-i transforma pe acei oameni în „vinovați” în ochii lumii. Iar unii oameni chiar îl cred!

Când PNL, prin vocea consilierului Lucian Cupu, a făcut un amendament la Buget pentru reducerea cu 3 lei a taxei de salubritate pentru toți cetățenii Făgărașului și subvenționarea acelei sume din bugetul local, majoritatea lui Sucaciu din Consiliul Local a respins proiectul. Ulterior, același Sucaciu pozeaza în salvatorul oamenilor. Și lasă să se înțeleagă că, chiar el ar dori reducerea taxei dar ar fi imposibil din cauza celor de la Brașov care au majorat taxa de depozitare a deșeurilor la rampă.

Poate uita domnul primar ca este reprezentantul UAT Fagaras in ADI Iso Mediu si timp de patru ani a detinut si functia de presedinte al acestei asociatii. In calitate de reprezentant al Fagarasului primarul are toate atributiile si obligatia de a sesiza ”acele nereguli” despre care vorbeste, nu trebuie sa delege pe Lucian Cupu, împotriva vointei proprii a acestuia si a lipsei de calitate in a reprezenta Fagarasul in ADI Iso Mediu.

Mereu alții sunt vinovați. Nu el care, înaintea alegerilor din 2020, a propus reducerea taxei la 9 lei. Să dea bine la alegători… Drept urmare, nici pana azi nu s-au platit de catre Primaria Fagaras facturile aferente anului 2020. Nu, nu el, care după alegerile din 2020 a revenit și a propus din nou majorarea la 16 lei. Nu el. Doar alții sunt vinovați pentru ce nu dă bine.

În urmă cu 2 ani a procedat cam la fel. Consilierul Mazilu a inițiat un proiect de hotărâre pentru atribuirea de miere de albine pentru elevi. Proiectul a fost respins atunci. Era al altcuiva… Ulterior, același proiect a fost inițiat de Sucaciu, cu mici modificări să pară că el e cel care le știe pe toate. Și, evident, a fost adoptat. Dar, chiar și așa, nu se aplică.

Culmea ipocriziei și tupeului a venit miercuri 16 martie când, în ședința Consiliului Local, Sucaciu și-a permis să propună ca o altă persoană (Lucian Cupu) să scoată castanele din foc. Și-a permis să propună un amendament în Consiliu prin care Lucian Cupu să fie împuternicit pentru a ataca în Justiție o decizie a celor de la județ motivand ca ei au fost cei care au stabilit cuantumul taxei de depozitare la rampa de la Brașov. Consilierul nostru, Lucian Cupu a venit cu un amedament ca taxa sa ramana la nivelul anului trecut, diferenta sa fie suportata de Primaria Fagaras, asa cum au procedat si alte localitati. Se gasesc bani pentru alte activitati din calendar sau plati lunare catre cinci trusturi de presa din Fagaras. Se vede clar presiunea pusa de primar pe buzunarul cetateanului.

De râsul lumii. O atitudine despotică, rudimentară, lipsită de bună credință, dar acidă și cu tendințe dictatoriale. Și, ce să vedeți, majoritatea lui Sucaciu a funcționat din nou. 9 oameni au votat „pentru”. Un mic abuz de această dată. Cum poate cineva să împuternicească pe altcineva, contra voinței sale, să conteste în instanță ceva? Dacă e vreo neregulă sau ilegalitate ar putea să facă acel lucru chiar el, nu-i așa?

Dar vă spuneam: mereu alții sunt cei „vinovați”. Poate ar trebui ca domnul primar sa-si intoarca privirea in urma, sa vada propriile decizii pe care le-a luat la compania Salco, prin incarcarea excesiva a organigramei cu angajati noi, prin schimbarea haotica a directorilor, prin scaderea nejustificativa a taxei in an electoral, prin prostul management pastorit chiar de el la aceasta companie. Sucaciu crede că instigarea altora la mizerii pe care le urmărește direct îl păstrează curat și neprihănit. Pe scurt, atitudini meschine și bolnăvicioase. Nimic mai mult. La care pun umărul câțiva oameni interesați să îl urmeze în atingerea scopului. Model de primar. Vai! (Echipa PNL)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here