Elevii Școlii  Gimnaziale Beclean au ieșit vineri, 1 aprilie a.c., în livada instituției pentru a face lucrări de primăvară. Copiii au fost însoțiți de dascălii lor, dar au participat alături de ei primarul și viceprimarul comunei.

  • ,,Am avut plăcerea să fiu împreună cu copiii și dascălii de la Școala ,,Ramura“ din Beclean, în livada școlii, unde am curățat pomii fructiferi, însoțit de domnul viceprimar. Copiii au fost isteți, receptivi, harnici și au avut multe întrebări“ a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

În faţa Şcolii Gimnaziale din Beclean au fost plantaţi, în aprilie 2019,   65 de  puieţi de măr. Acţiunea a fost organizată de Şcoală, Primărie şi Fundaţia Mihai Eminescu Trust din Sighişoara.  Primăria a pregătit terenul din faţa şcolii, reprezentanții fundației au adus puieții, iar copiii și dascălii i-au plantat.

  •  ,,Dl primar de la Beclean a dorit să facem aici o livadă şcolară, este a 8-a livadă plantată de noi, iar în Ţara Făgăraşului este a doua, prima a fost la Şoarş. Am plantat la Beclean  65 de puieţi de meri de toate soiurile, dar mai ales cele care se pot adapta la climatul de aici. Puieţii i-am adus de la pepinierele de la Aiud şi de la Giurgiu” a spus atunci Alexandru Neagu, coordonator proiecte în cadrul Fundaţiei Mihai Eminescu Trust.

Fiecare copil şi-a luat uneltele şi secondaţi de adulţi au plantat puieţii de măr. Primarul Claudiu Motrescu a lucrat și  atunci cot la cot cu copiii. În cel mult 3 ani, merii plantaţi vor intra pe rod, astfel că în faţa şcolii se va forma o frumoasă livadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here