• ,,Bună ziua, doamne ajută/Cu noroc la lume multă/ Să strigăm, să chiuim/Cu drag, să ne înveselim/Să se-nvârtă poalele/Să râdă și soarele/ Să dăm viață satului/ Cum îi drag ficiorului/ Ochii mândruliței lui“

Ceata de feciori din satul Rucăr a înveselit satul cu prilejul Marelui Praznic al Învierii Domnului.  În frumosul port popular al satului, feciorii și fetele i-au întâmpinat pe localnici la căminul cultural pentru a sărbători laolaltă. Muzică populară, joc, veselie, cozonac și vin au fost ingredientele sărbătorii din vatra satului. A răsunat căminul cultural în acorduri de feciorească, învârtită, hațegană și jiană. Toți au închinat un pahar cu vin și au recunoscut Marele Praznic spunând ,,Hristos a Înviat“- ,,Adevărat a Înviat“.

Tradiții readuse în actualitate

A fost o reîntâlnire a cetașilor după sărbătorile de iarnă, o readucere în actualitate a tradiției locului, aceea ca în   Ziua de Paște să se organizeze joc în mijlocul satului, cu muzică și voie bună. Duminică, 24 aprilie, rucărenii au dat curs invitației cetașilor și la ora 14.00 au mers la căminul cultural.  Au strălucit costumele populare, iile, șurțele cu brăcini și ciucuri,  cămășile cu coadă încrețită ale feciorilor și cioarecii. S-a încins jocul, dar sătenii nu s-au lăsat mai prejos și au intrat alături de cetași la învârtită și hațegană.   Cei 16 membri ai Cetei, fete și băieți, au înveselit satul, ca și la sărbătoarea Crăciunului.

  • ,,Am ținut să organizăm în sat un eveniment cultural de Paști, cu joc și distracție, să ne bucurăm împreună de marea sărbătoare a Învierii Domnului Iisus. Am distribuit la fiecare casă din sat invitații pentru acest eveniment. Aceste invitații aveau fotografia   Cetei de feciori 2021-2022  pentru ca fiecare familie să aibă o frumoasă amintire cu tineretului satului. Sper ca lumea să se simtă bine“ a spus Alexandru Bogdan,  primarul Cetei de feciori din Rucăr.

Cetașii din Rucăr:

  • Bogdan Alexandru- primar
  • Epure Alexandru
  • Sorin Ioani
  • Logrea George
  • Costea Florin
  • Logrea Laurenţiu   (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here