ProTV

Firmele de curierat vor fi obligate să raporteze la ANAF detalii referitoare la persoanele care plătesc ramburs produsele comandate online, “pentru o mai bună colectare a taxelor și impozitelor”.

ANAF a trimis miercuri după amiază un comunicat prin care încearcă să lămurească decizia privind colectarea datelor de la persoanele care cumpără online produse și le plătesc apoi cash.

Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt Guvernul României: „Avem, în România, o creștere economică importanță, dar rămâne provocarea colectării de taxe și impozite. Putem privi acest mod de a gestiona această chestiune ca pe radarul marfurilor să ajute statul să colecteze taxe și impozite”.

Autoritătile urmăresc prin această măsură încasările de bani pe care le obțin persoanele fizice ori societățile care vând diverse produse pe platformele online inclusiv pe rețelele de socializare. Unii vânzători nu au firme înregistrate.

Adrian Berta, consultant fiscal: „ANAF va verifica dacă aceste persoane sunt înmatriculate legal, dacă își depun declrațiile de venituri și evident dacă își plătesc taxele și impozitele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here