Când vrei să scapi de deșeurile și obiectele pe care nu le mai folosești, ai posibilitatea să le predai firmei de salubritate, iar în același timp să respecți niște reguli de bun simț. Sunt însă mulți semeni care sfidează aceste norme și aruncă astfel de deșuri pe unde apucă. Un astfel de comportament a fost depistat la Victoria, iar cetățeanul indisciplinat s-a trezit cu gunoiul pe care l-a aruncat la întâmplare în curte.

  • ,,Fiecare cetățean al orașului nostru trebuie să înțeleagă și să respecte câteva principii pe care eu le consider de bun simţ, dar care țin, în primul rând, de lege și a căror încălcare va atrage consecințe legale. Cu ajutorul camerelor de luat vederi, am identificat un cetățean care a descărcat pe domeniul public un morman de gunoaie: saltele vechi, valize, resturi vegetale, haine și multe altele. Am încărcat toate gunoaiele în remorca Primăriei, i le-am dus în curte și l-am amendat. Acum va trebui să facă ceea ce putea face de la bun început și ceea ce vă rog pe toți să faceți, fără a fi nevoie de amenzi și de timp pierdut pentru angajații Primăriei: să sorteze deșeurile și să se debaraseze de ele în mod corect și legal“ a explicat Camelia Bertea, primarul din Victoria.

Pe raza orașului Victoria sunt puncte de colectare a deșeurilor la care sunt afișate numerele de telefon la care cetățenii pot apela în cazul în care vor să ducă deșeuri  de orice fel. ,,Avem în oraș  containere speciale pentru haine vechi,  pubelele pentru deșeuri reciclabile – plastic și metal, hârtie și carton, sticlă, compost.

  • ,,Trebuie să luăm în serios problema deșeurilor și a curățeniei. Nu este vorba doar de aspectul estetic, ci este vorba de calitatea vieții noastre, de sănătatea noastră, de ceea ce lăsăm generațiilor următoare: un oraș curat și modern sau o groapă de gunoi?“ , explică primarul Camelia Bertea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here