Făgărășenii sunt nemulțumiți de modul în care Primăria Făgăraș gestionează lucrările ce se derulează pe raza municipiului. Locatarii de pe strada Doamna Stanca critică și acuză pimăria de șantierul prelungit de pe strada lor. Critică și cei din cartierul Florilor unde lucrările le afectează gospodăriile. Cei de pe strada Gării ajunseseră la capătul răbdării întrucât un crater a stat peste 3 luni neastupat de firmele de construcții angajate de primărie. Sunt total nemulțumiți locatarii de pe Salcâmului unde a lucrat la canalizare tot o firmă de casă a primăriei, iar oamenii stau cu mizeria  în curte de peste 5 săptămâni.  Toți spun că lucrările au fost efectuate în bătaie de joc. Pe bandă rulantă merg constractele spre Petrabog Edil SRL, spre IC Metal Construct. Una este din Breaza, iar alta din Drăguș, firme bune la toate, care nu-și mai văd capul de treabă pe banii publici.  

Încă o promisiune

Locatarii de pe strada Salcâlului trebuie să mai stea încă o săptămână cu hasnaua în case și în beciuri. Asta dacă nu sunt mințiți din nou de reprezentanții Primăriei Făgăraș, care le-au spus că marți, 26 iulie, vor aduce un utilaj să verifice rețeaua de canalizare. Pe strada Salcâmului a fost construită o rețea de canalizare de firma Petrabog Edil SRL, o firmă agreată de primar. Unde este ceva de lucru pe raza orașului, primăria trimite firma  Petrabog, indiferent dacă are competențe în respectivele lucrări.  De peste 6 săptămâni locatarii de pe strada Salcâmului sunt disperați și încearcă să găsească soluții pentru a scăpa de canalul care le iese în gospodării. Oamenii au depus o petiție la Primăria Făgăraș, dar n-au primit niciun răspuns. Au mers la o ședință a CL Făgăraș, dar nu au fost primiți în curtea primăriei.

Oamenii s-au dus la primărie

O delegație formată din locatarii de pe strada Salcâmului din Făgăraș a încercat să  participe la ședința CL Făgăraș programată pentru marți, 19 iulie a.c., începând cu ora 12.00, unde sperau că-l vor întâlni pe primar, dar acesta n-a fost prezent la ședință.  Oamenii s-au plâns consilierilor locali pentru problemele cauzate de rețeaua  de canalizare construită de primărie pe strada lor. ,,Voiam să ne adresăm primarului care nu ne primește în audiențe. Vrem să rezolve problema noastră. Eu am trei copii și de o săptămână nu pot folosi mașina de spălat pentru că apa îmi iese în casă. Pe căldura aceasta, este foarte greu să nu folosim baia și mașina de spălat. Cei din primărie nu au astfel de probleme și, probabil, de aceea nu caută soluții mai repede. Sunt atâtea săptămâni în care nu s-a făcut nimic. Au tras cu pompele apa din rețea, dar asta este o soluție de moment. Probabil rețeaua este înfundată. Noi știm că firma care a construit rețeaua, Petrabog, este o firmă de construcții și nu de rețele de apă și canal“ a spus Simona Stoicanea de la nr. 12 de pe Salcâmului.

,,Rețeaua nu este bună“ spun oamenii

Oamenii de pe  Salcâmului spun că   rețeaua de canalizare este plină de apă, gurile de vizitare sunt pline până la nivelul solului, iar apa menajeră le-a inundat beciurile caselor și curțile.  ,,Sunt atâtea  săptămâni de când rețeaua de canalizare este plină de apă. Fiecare am încercat să ne descurcăm cum am putut, cei care nu și-au anulat fosele din curți le folosesc, alții duc apa în țeava de canal. Este un disconfort total pentru că s-a înfundat canalizarea. Au venit cei de la primărie și au tras cu vidanja apa menajeră de la pompe în câteva rânduri, dar  problemele nu s-au rezolvat. Este clar că rețeaua construită nu este bună. Noi știm că după ce s-a dat în funcțiune n-am avut probleme, dar pe parcurs au fost racordate fabricile franceze și spălătoria din capul orașului. Acum, probabil, este subdimensionată. Mai mult a fost trasă o țeavă pentru pluvială în zona numerelor 1-6, care merge în rețeaua de canalizare. Dar pe strada noastră nu este rețea pentru apa pluvială. Pe strada noastră nu se mai termină problemele din cauza primăriei“ explică Simona Stoicanea de la nr. 12 de pe Salcâmului.

Sesizare fără răspuns

Oamenii au depus o sesizare la Primăria   Făgăraș în data de 11 iulie 2022, adresată  primarului. ,,Vă aducem la cunoștină situația neplăcută în care ne aflăm datorită funcționării defectuoase a sistemului de canalizare de pe strada noastră. Am informat primăria de situația noastră și de fiecare dată s-a dat vina pe apa de ploaie. Să fim serioși! Problemele au început într-un moment în care încă nu plouase….Mai mult, prin lege, Legea 241 din 22.06.2006, noi trebuia să beneficiem și de rețea de evacuare a apei pluviale. Vă rugăm să acționați înainte de depunerea stratului de asfalt pe tronsoanele Salcâmului 1 și 2 întrucât este o lucrare finanțată din fonduri europene și nu se va mai putea interveni pentru următorii 5 ani“ scrie în sesizarea remisă primăriei semnată de Simona Stoicănea, Salcâmului nr. 12. La această sesizare nu s-a primit răspuns.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here