Bazinul semiolimpic de la Făgăraș este o investiție care trebuia finalizată în 12 luni. Copiii din urbe și nu doar ei se așteptau să-l folosească încă din luna iunie 2022, dar sunt obligați acum să mai aștepte.  7 iunie  2022 era data stipulată în autorizația de construire emisă de Primăria Făgăraș pentru finalizarea lucrărilor. Dar termenul n-a fost respectat. Primăria Făgăraș, beneficiarul investiției, comunică faptul că abia undeva în 2023 bazinul va fi finalizat, fără să explice însă cauza întârzierii, așa cum ar fi normal. Mai toate proiectele Primăriei Făgăraș sunt întârziate, unele cu luni de zile, altele cu ani, dar pentru conducerea urbei acest lucru nu pare să fie prea important.

Amplasament  afectat de deșeuri

S-a lăudat Primăria Făgăraș cu acest bazin semiolimpic cu mult timp înainte de deschiderea șantierului, anunțând că ,,bazinul va fi deschis în curând, iar copiii se vor putea înscrie la cursuri de înot“. La acea vreme însă amplasamentul nu era decât groapa de gunoi a Făgărașului unde erau depozitate materialele de construcții și molozul din decopertări.  Fostele bazine  de înot de la fostul ştrand al oraşului au fost desfiinţate de o firmă apropiată primarului, din Drăguş, pe sume deloc mici de la bugetul municipiului. În jurul  gropii create în urma săpăturilor, s-au depozitat cantităţi enorme de deşeuri.  Abia la 7 iunie 2021 s-a instalat pe acest amplasament firma de construcții, SC SPS Petrol Service SRL din București. Așa cum spuneau reprezentanții acestei firme, în primul rând au eliberat terenul după care au demarat lucrările.

  • ,,Terenul pe care s-a început construcția era plin cu grămezi de deșeuri.  Am evacuat  materialele  provenite din demolări, s-au făcut umpluturi în ale părți “ a spus un   reprezentant al firmei de construcții,  în iulie 2022.

,,Ne-am împotmolit din cauza banilor“

La o lună după expirarea termenului pentru finalizarea investiției, respectiv  la 7 iulie 2022, pe șantier încă se lucra. Am stat de vorbă cu inginerii constructori care au explicat întârzierea.

  • ,,Am început la 7 iunie 2021 și normal trebuia să terminăm, după scriptologia lor, la 7 iunie 2022, dar  se mai semnează ca primarii.  Trebuia să fie făcută lucrarea într-un an de zile. Creșterea prețurilor a fost o problemă, dar am împins de la spate și am așteptat să mai plătească CNI. Ne-am împotmolit din cauza banilor“ a spus reprezentantul firmei de construcții SPS Petrol Service SRL București.
  • ,,Finalizăm lucrarea cât de repede putem. Am făcut cam 60% din lucrare“ spunea și  dirigintele de șantier.

  • ,,Visăm să fie gata într-un an construcția, nu se poate! Păi betoanele au un termen, s-au triplat prețurile la materiale, banii se așteaptă… Depinde de bani, nu de noi să terminăm. Ne apropiem cam de  70%. Ce-a fost greu s-a dus“ a spus ing. Florin Ciobanu în luna iulie.

  • Întrebat dacă mai au lucrări și în alte orașe din țară, reprezentantul firmei spune  ,,nu mai avem lucrări mari  în țară, doar unele mai mici“ (Lucia BAKI)

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here