Dosarul ,,Nadăș“,  nr. 1265/246.2017, a primit un nou termen la Judecătotia Brașov. La 24 noiembrie 2022, instanța va analiza solicitarea familiei Colțeu, cea care vrea satul Nadăș în proprietate, privind calitatea de moștenitori în cazul a trei intervenienți care au decedat în perioada în care dosarul ,,Nadăș“ se plimbă între instanțe. Este încă o găselniță a familiei Colțeu prin care se vrea a se  zădărnici  finalizarea procesului.

  • ,,Este o procedură legală pe care trebuie să o facem, iar sătenii vor reuși în acest timp, până la termenul din 24 noiembrie, să o ducă la bun sfârșit“ a spus  av. Vasilica Coroiu, reprezentanta  nădășenilor.
  • ,, Nu pot să nu mă întreb. Judecătoarea de la Ineu, acolo unde a început totul,  a întrebat dacă  mai sunt persoane vii printre moștenitorii inventați în cazul Nadăș? Dacă au trecut 17 ani de procese, sigur nu. În cei 6 ani, din 2016 când dosarul nostru este la Brașov, până în 2022, oamenii mai pleacă sus, în Cer. Și de la partea adversă au plecat. Oricum mergem mai departe, nu ne vom lăsa intimidați. Ne vrem satul înapoi din toate punctele de vedere, iar dreptatea nu poate fi decât  de partea noastră“ a spus convins Nicolae Rad din Nadăș, prezent la fiecare termen.

De 6 ani pe drumul Brașovului

Nădășenii bat drumul Brașovului de 6 ani  pentru a-și recâștiga satul,  care a fost retrocedat unei familii ce se vrea a fi moștenitoare. Asta în condițiile în care procurorii DNA Timiș au demonstrat  că certificatul de moștenitor al familiei Colțeu este fals.  A fost un termen în iunie, altul în 13  octombrie 2022,  iar acum a fost fixată data de 24 noiembrie.  Dosarul ,,Nadăș“ bate recordul în privința soluționării, de 17 ani înregistrându-se doar amânări, iar când sătenii se așteptau la o soluție finală s-a trecut la revizuiri. La Judecătoria Brașov   a  ajuns pentru a doua oară dosarul ,,Nadăș“, de această dată  pentru ,,rejudecare“.  Nădăşenii au crezut că după 15 ani de umilinţă, de drumuri, la instanţele din Ineu, Arad, Bucureşti, Olt, Făgăraş, Braşov, Balş  își găsesc dreptatea la Braşov. Dar  soţii Colţeu, cei care își doresc proprietatea asupra satului Nadăș, folosesc orice modalitate pentru a câștiga acest drept în fața sătenilor.  Conform avocatei Vasilica Coroiu, familia Colțeu, cea care vrea satul,  ,,a depus la dosar mii de pagini, aceleași documente care existau déjà, este o practică a acestor oameni“.

Ce a greșit Judecătoria Brașov, repară tot Judecătoria Brașov!

Comisia Județeană Arad și Comisia locală Tăuț, dar și nădășenii  au promovat cereri de revizuire a sentinţei de retrocedare 657/2007, care au fost  strămutate la Judecătoria Braşov,  Dosar nr. 1265/246/2017, iar după 3 ani,  în 2020, s-a pronunțat sentința   civilă nr. 733/2020,   prin care a fost respinsă cererea de revizuire. Asta în condițiile în care soluţiile penale au desfiinţat actul  fals care a stat drept temei al retrocedării. La sfatul avocatei Vasilica Coroiu de la Baroul București, cele 2 comisii și nădășenii n-au renunțat și au formulat recurs împotriva sentinţei civile 733/2020 pe care au considerat-o nedreaptă. S-au unit din nou nădășenii pentru a-și apăra satul, un bun exemplu pentru mulți români. Cererile de intervenţie accesorie au fost formulate de: Rad Nicolae, Rad Niţa, Biriş Iovu, Ladari Maria, Ladari Nicolae, Bîşca Mihai, Băşca Mihai, Coste Adrian, Bota Vichente, Drilă Iovu-Ioan, Drila Ioan Florin, Hetco Teodor, Ladaru Dumitra, Drila Marioara, Dirla Popovici, Hurezean Maria, Gligor Eudochia, Hurezean Brînduşă, Hurezan Ana, Horga Petrica, Manciu Maria, Bîşca Doru Ionel, Bîşcă Marius Ioan, Duma Ana, Paşcălău Eva, Manciu-Duma Teodora Brînduşa, Hurezean Augustina, Necşa Marioara, Pleş Ioan, Mateş Alin, Stan Marioara Elena, Mateş Mircea-Ioan, Ruja Beniamin-Enel, Biriş Raveca, Bârda Giurgie, Miculiţa Dorin-Ioan, Tivadar Pavel, Puşcaş Maria, Vilciuk Gheorghe, Stan Teodor-Ioan, Duma Todor, Popa Iovu, Manciu Alin-Andrei, Moţ Marioara, Vasonan Dorin, Vasonan Teodor, Drila Ioan-Adrian, Hurezean Ana, Horga Raveca, Marecsek Iosif, Marecsek Ioana-Florica, Pleş Eugenia-Ioana, Popa Iena, Horga Teodor, Biriş Andrei, Biriş Brînduşa, Stan Raveca, Stan Ioan, Stepan Teodor, Lula Adelin-Ioan, Moţ Floare, Pui Ionel, Pui Mariana-Vasilica. S-a judecat recursul  la Tribunalul Brașov, care a casat în parte Sentinţa civilă    nr.733/07.02.2020 pronunţată de Judecătoria Braşov în dosarul nr. 1265/246/2017 la care au fost conexate și Dosarele nr. 1284/246/2017 şi nr. 1283/246/2017.  Completul format din 3 judecători a  emis decizia civilă nr. 113/12.11. 2020, prin care  s-au admis recursurile, hotărârea dată de Judecătoria Braşov fiind casată. Dar culmea,  cauza  a fost trimisă spre rejudecare la aceeaşi instanţă, la Judecătoria Brașov. De atunci este un ping pong cu dosarul ,,Nadăș“. (Lucia BAKI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here